Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Centralny zamek

equinoxe

Rekomendowane odpowiedzi

Czy to normalne, że zamykanie pilotem auta w ogóle nie działa przy otwartych (w sensie fizycznie) którychkolwiek drzwiach? W poprzednim aucie (i30) mialem tak, że zamykanie w takim przypadku działało (słychać było dzwięk blokady w pozostałych drzwiach) ale bez potwierdzenia kierunkami) natomiast po zamknięciu niedomkniętych drzwi auto potwierdzało całkowite zamknięcie światłami. W Pulsarze tak nie mam - jeżeli którekolwiek z drzwi są uchylone to auto w ogole nie reaguje na przycisk zamknięcia z pilota. Może to jest kwestia tego, że mam dołożony alarm (Cobra) ? Jak z tym jest w Waszych autach? Pzdr.

I tak ma być . Takie zabezpieczenie , by nie zostawić otwartych drzwi.

• 2 tygodnie później...

Kolejne pytanie dot. centralnego zamka:

jak otworzycie niechcący auto pilotem i nic nie robicie (nie otwieracie drzwi itp) to auto zamyka się samoczynnie po jakimś czasie?

• 6 miesięcy temu...

Kolejne pytanie dot. centralnego zamka:

jak otworzycie niechcący auto pilotem i nic nie robicie (nie otwieracie drzwi itp) to auto zamyka się samoczynnie po jakimś czasie?

No i jak? Zamyka się? Bo miałem kilka razy to sprawdzić, ale zapomniałem :o

Edit. Dla potomnych, sprawdziłem. Domyka się, więc tu nie ma lipy. :D

Tak - zamyka się samoczynnie.

A to ciekawe - u mnie się nie zamyka i pytałem się nawet o to podczas przeglądu czy jest taka funkcja - serwisant powiedział że sprawdzili to i nie ma takiej opcji (ja mam Acente z pakietem auto)

Ja mam pytanie - czy ktoś ma problem z kluczykiem ? Mam tą opcję Keyless (chyba tak to się nazywa)  - wystarczy bym miał go w pobliżu i mogę przyciskiem w drzwiach odblokować drzwi. Zdarza się, że mi go nie łapie - tak samo próba odpalenia  samochodu - dostaje komunikat key incorrect lub pokazuje się grafika by zbliżyć się z kluczykiem.

Co do blokowania - wczoraj po wygaszeniu silnika czekałem za pasażerem - zgasły światła wewnątrz (chyba 30 sek od wygaszenia silnika), charakterystyczny klik zamykanych drzwi i dioda od alarmu zaczęła odliczanie do aktywacji (cały czas siedziałem z kluczykiem w środku). Odblokowałem drzwi wduszając przycisk na pilocie i znowu - jak światła zgasły sytuacja się powtórzyła. Obejściem okazało się otworzenie drzwi i ich zatrzaśnięcie. Miał ktoś podobne sytacje?

A to ciekawe - u mnie się nie zamyka i pytałem się nawet o to podczas przeglądu czy jest taka funkcja - serwisant powiedział że sprawdzili to i nie ma takiej opcji (ja mam Acente z pakietem auto)

Ja mam pytanie - czy ktoś ma problem z kluczykiem ? Mam tą opcję Keyless (chyba tak to się nazywa) - wystarczy bym miał go w pobliżu i mogę przyciskiem w drzwiach odblokować drzwi. Zdarza się, że mi go nie łapie - tak samo próba odpalenia samochodu - dostaje komunikat key incorrect lub pokazuje się grafika by zbliżyć się z kluczykiem.

Co do blokowania - wczoraj po wygaszeniu silnika czekałem za pasażerem - zgasły światła wewnątrz (chyba 30 sek od wygaszenia silnika), charakterystyczny klik zamykanych drzwi i dioda od alarmu zaczęła odliczanie do aktywacji (cały czas siedziałem z kluczykiem w środku). Odblokowałem drzwi wduszając przycisk na pilocie i znowu - jak światła zgasły sytuacja się powtórzyła. Obejściem okazało się otworzenie drzwi i ich zatrzaśnięcie. Miał ktoś podobne sytacje?

Pewnie w opcji bezkluczykowej domykanie, o którym mowa, nie działa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...