equinoxe Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Czy to normalne, że zamykanie pilotem auta w ogóle nie działa przy otwartych (w sensie fizycznie) którychkolwiek drzwiach? W poprzednim aucie (i30) mialem tak, że zamykanie w takim przypadku działało (słychać było dzwięk blokady w pozostałych drzwiach) ale bez potwierdzenia kierunkami) natomiast po zamknięciu niedomkniętych drzwi auto potwierdzało całkowite zamknięcie światłami. W Pulsarze tak nie mam - jeżeli którekolwiek z drzwi są uchylone to auto w ogole nie reaguje na przycisk zamknięcia z pilota. Może to jest kwestia tego, że mam dołożony alarm (Cobra) ? Jak z tym jest w Waszych autach? Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Potwierdzam, że tak jest Via Tapatalk @ Huawei P8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 I tak ma być . Takie zabezpieczenie , by nie zostawić otwartych drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Kolejne pytanie dot. centralnego zamka: jak otworzycie niechcący auto pilotem i nic nie robicie (nie otwieracie drzwi itp) to auto zamyka się samoczynnie po jakimś czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Kolejne pytanie dot. centralnego zamka: jak otworzycie niechcący auto pilotem i nic nie robicie (nie otwieracie drzwi itp) to auto zamyka się samoczynnie po jakimś czasie? No i jak? Zamyka się? Bo miałem kilka razy to sprawdzić, ale zapomniałem Edit. Dla potomnych, sprawdziłem. Domyka się, więc tu nie ma lipy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Tak - zamyka się samoczynnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BloodyBucket Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Tak - zamyka się samoczynnie. A to ciekawe - u mnie się nie zamyka i pytałem się nawet o to podczas przeglądu czy jest taka funkcja - serwisant powiedział że sprawdzili to i nie ma takiej opcji (ja mam Acente z pakietem auto) Ja mam pytanie - czy ktoś ma problem z kluczykiem ? Mam tą opcję Keyless (chyba tak to się nazywa) - wystarczy bym miał go w pobliżu i mogę przyciskiem w drzwiach odblokować drzwi. Zdarza się, że mi go nie łapie - tak samo próba odpalenia samochodu - dostaje komunikat key incorrect lub pokazuje się grafika by zbliżyć się z kluczykiem. Co do blokowania - wczoraj po wygaszeniu silnika czekałem za pasażerem - zgasły światła wewnątrz (chyba 30 sek od wygaszenia silnika), charakterystyczny klik zamykanych drzwi i dioda od alarmu zaczęła odliczanie do aktywacji (cały czas siedziałem z kluczykiem w środku). Odblokowałem drzwi wduszając przycisk na pilocie i znowu - jak światła zgasły sytuacja się powtórzyła. Obejściem okazało się otworzenie drzwi i ich zatrzaśnięcie. Miał ktoś podobne sytacje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2016 A to ciekawe - u mnie się nie zamyka i pytałem się nawet o to podczas przeglądu czy jest taka funkcja - serwisant powiedział że sprawdzili to i nie ma takiej opcji (ja mam Acente z pakietem auto) Ja mam pytanie - czy ktoś ma problem z kluczykiem ? Mam tą opcję Keyless (chyba tak to się nazywa) - wystarczy bym miał go w pobliżu i mogę przyciskiem w drzwiach odblokować drzwi. Zdarza się, że mi go nie łapie - tak samo próba odpalenia samochodu - dostaje komunikat key incorrect lub pokazuje się grafika by zbliżyć się z kluczykiem. Co do blokowania - wczoraj po wygaszeniu silnika czekałem za pasażerem - zgasły światła wewnątrz (chyba 30 sek od wygaszenia silnika), charakterystyczny klik zamykanych drzwi i dioda od alarmu zaczęła odliczanie do aktywacji (cały czas siedziałem z kluczykiem w środku). Odblokowałem drzwi wduszając przycisk na pilocie i znowu - jak światła zgasły sytuacja się powtórzyła. Obejściem okazało się otworzenie drzwi i ich zatrzaśnięcie. Miał ktoś podobne sytacje? Pewnie w opcji bezkluczykowej domykanie, o którym mowa, nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.