alkaspaw Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 3 stówki jeszcze z 7 stówek i kupisz własnego consulta i sam zrobisz a tak na marginesie to wtryski leją bo komputer nie wie jaką dawkę paliwa ma podać przecież ten kod to nic innego jak informacja dla komputera o wydajności konkretnego wtryskiwaczy Skoro powiedział w serwisie że leją to to przerażenie ich ogarnęło i się poddali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 (edytowane) Napiszę ci jeszcze raz co trzeba zrobić. WŁOŻYĆ TE WTRYSKI Z KTÓRYMI PRZYJECHAŁ SILNIK I ZAPROGRAMOWAĆ KODY WTRYSKIWACZY W ECM PRZY UŻYCIU CONSULTA. Bez tego nic dalej nie zrobią. A z tego co piszesz wynika że ta banda pseudo mechaników nie ma bladego pojęcia o tym silniku. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez sq9mcs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka_sz Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Odgrzeje posta. Czy istnieje jakikolwiek sposób odczytu kodów wtryskiwaczy zapisanych w ECM pojazdu przy pomocy dostępnych na rynku interfejsów i programów typu torque czy sdprog etc? Chodzi mi o sprawdzenie czy w serwisie rzeczywiście prawidłowo wykonali tę procedurę i czy w ogóle to zrobiono. Zachodzi duże prawdopodobieństwo że diagnosta tego nie zrobił, a serwis autoryzowany skasował 280zl. Edytowane 16 Lipca 2017 przez maciejka_sz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Niestety tylko diagnoskopy. Ja robiłem na Autelu. Podjedź do dowolnego zakładu gdzie robią diagnostykę komputerową i niech ci sprawdzą. Co w systemie zostało wpisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi