zaba111 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Tak wszystko rozumiem ,tylko spalanie 3 litrow benzyny na 100km to troche za dużo.Na forum LPG wszyscy twierdza ze spalanie benzyny powinno wynosic ok 1-1,5 litra.W dalszym ciągu prosze o wskazanie miejsca termostatu,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 http://nissan4u.com/parts/qashqai/el_j10e/2007_8/type_13/exhaust_and_cooling/water_pump_cooling_fan_thermostat_water_hose_and_piping/illustration_2/ Jeśli temp. przełączania jest ustawiona na jakieś 25-35 stopni przełączenie na gaz przy obecnych temp. powinno nastąpić mnie więcej po ok 1km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba111 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Dzięki kolego czyli termostat jest w bloku silnika.Jesli tak to termostat ok bo wczoraj po przejachaniu 18 km rura od tego termostatu byla zimna czyli trzyma .Dopiero zrobila sie ciepla po jezdzie +15minut postoju .Czy to możliwe ze w benzynie tak wolno łapie temperaturę. Co do LPG to mam ustawione na przełączanie przy 20 stopniach.Dzis mi przełączyło po 2 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Jak długie masz węże wodne do reduktora? Pokaż jakieś zdjęcia spod maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi