Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Smierdzące gumy z Alibaby

peceq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem coś z aliexpress i strasznie walaą gumowe elementy, ktos sobie z nimi jakos poradzil chociazby w listwach progowych?

Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka

Ja kiedyś kupiłem "śmierdzącą" wykładzinę do bagaznika w i30 - wystawienie na 3 dni na balkon pomogło. Przewiało tak, że nic nie bylo czuć. Pzdr.

Edytowane przez equinoxe

To śmierdzą rozpuszczalniki (TOKSYCZNE) użyte podczas procesu zmiękczania/produkcji gumy .

Te same śmierdzidła były użyte do produkcji tych gumek dla dzieci do wyplatania około 3 lata wstecz .

Wejdź do sklepu z chińszczyzną i masz podobny zapach .( Ich jest na świecie stosunkowo dużo , więc jak wytrują swoich tak z 20mln to i tak jest to promil przy miliardzie :)

Wietrzenie tych gum pomaga,ale wcale nie niweluje wydzielania szkodliwych fenoli.

A nasi producenci robią takie porządne produkty.

• Upvote 1

To śmierdzą rozpuszczalniki (TOKSYCZNE) użyte podczas procesu zmiękczania/produkcji gumy .

Te same śmierdzidła były użyte do produkcji tych gumek dla dzieci do wyplatania około 3 lata wstecz .

Wejdź do sklepu z chińszczyzną i masz podobny zapach .( Ich jest na świecie stosunkowo dużo , więc jak wytrują swoich tak z 20mln to i tak jest to promil przy miliardzie :) )

Dziwne ze polskie instytucje na to pozwalają...

Jednostkowe kontrole są prowadzone na wyrywki , importer dużej partii jest poddawany kontroli na granicach UE .

Sprawdzane są wyroby elektryczne i elektroniczne , za zgodność z europejskimi normami .

Prywatny importer ryzykuje utratą zdrowia lub pieniędzy , ja dwa razy kupiłem All Stary , a za trzecim razem Nike przysłał mi pismo z Custom że to podróba i towar poddany zostanie zniszczeniu , pomogli jednak odzyskać 7€ za te trampki :) 

Zawsze możesz napisać w opinii że towar smierdzi Chemią i boli głowa (lub reakcja alergiczna)  po godzinie przebywania w jego bliskości i ostrzeżesz tym innych skorych do zakupu , przez to wymusisz po czasie zmiane składu gumy jesli nic facet nie sprzeda .

Jeśli państwowe regulacje nie działają oddolnie trzeba się zająć zmiana nastawienia producentów .

ps. można użyć innych rozpuszczalników , bezpiecznych , ale są one dużo droższe co podniesie cenę produktu końcowego .

Wg mnie to będzie przesyt :D Wszędzie Qqłka :D

Szkoda bo fajnie wygladaja :) zamówiłem coś takiego :

http://s.aliexpress.com/iquUVjYz

Daj real fotki i opisz wrażenia jak już dostaniesz te podkładki. Kiedyś rozważałem ich zakup :)

na razie się wietrzą, więc nie ruszam, na oko jakość jest bardzo dobra, i nawet fluorescencyjnie świecą tylko trzeba je dobrze podświetlić. Dla mnie feature troche przesadzony. Jak przestaną walić czyli pewnie nigdy to podeśle haha

Eh, czyli cały czas rozmowa o tych podkładkach, a ja myślałem, że chodzi o gumowe dywaniki :D :D :D

ja kupiłem niedawno popielniczkę (na śmietki) taką jak ta: http://www.aliexpress.com/item/Attractive-NEW-car-garbage-can-Car-Trash-Can-Garbage-Dust-Case-Holder-Bin-free-shipping/32254785007.html?spm=2114.01020208.3.1.z88gWX&ws_ab_test=searchweb201556_1,searchweb201644_5_10001_10002_10005_301_10006_10003_10004_62,searchweb201560_1,searchweb1451318400_6149

Nie spojrzałem na wymiary. Okazuje się, że jest wielkości dużego kubka z McDonald's, albo jeszcze większa. Nie wchodzi nawet w drzwi :thumbsdown:

To tak na pocieszenie ;)

Wiecie co? jak czytam tytuł "Śmierdzące gumy z Alibaby" To zawsze mi sie gęba smieje...zgadnijcie dla czego ? :D

Tez to mam tylko z tylu trzymam na srodku :)

W sensie w podłokietniku? Też tak miałem, ale wkurzało mnie trochę i już nie mam :D

Wiecie co? jak czytam tytuł "Śmierdzące gumy z Alibaby" To zawsze mi sie gęba smieje...zgadnijcie dla czego ? :D

Mi też to poprawia humor :D Siedząca obok żona pyta się z czego się śmieję? Więc poprosiłem ją żeby rozwikłała zagadkę. Zaczęła się śmiać :D

Chyba Jackowi chodziło o coś innego, ale nie będę Go tłumaczył, bo może się mylę :D :D :D

;) wiemy rozumiemy,ale to nie te forum o takich tematach  :whistle:

Chyba rzadko tu bywasz :D

Ależ Skalarku! Panujemy nad tym,ot taka mała dygresyjka :D

Po paru dniach gumy juz prawie nie smierdza, potrzymam jeszcze tydzien w piwnicy i bede montowal ;)

Nie montuj, latem gdy wzrośnie temperatura mogą znowu wydzielać zapach. W zamkniętej kabinie będziesz to wszystko wdychał.

Edytowane przez bambus

Połóż na grzejniku w wentylowanym pomieszczeniu , temp. przyspieszy proces odparowywania rozpuszczalników . 

Tylko na płaskim !

....bo mogą się trwale zdeformować .

• Upvote 1

• 3 tygodnie później...

Daj real fotki i opisz wrażenia jak już dostaniesz te podkładki. Kiedyś rozważałem ich zakup :)

9445d516068835ede1f30aa5b6f15a26.jpgfb64440056d8e4add56650d6e0b4b7d1.jpgcee2d0e2ffb4b77e4fa0856e8175639b.jpg

• Upvote 1