Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

błąd ESP

carbomer

Rekomendowane odpowiedzi

Po odwilży powrócił mi błąd ESP, z ktorym walczyłem w zeszłym roku z tym,że w zeszłym roku wywalało też abs i napęd. Wymieniłem l-p czujnik abs i był spokój, aż do teraz. Błąd ESP pokazuje się zaraz po przekręceniu kluczyka i znika gdy w czasie jazdy wyłączę i włączę stacyjkę. ESP działa prawidłowo do ponownego odpalenia. Nie mam dostępu do consulta i nie znam kodu błędu. Ma ktoś pomysł, jakieś doświadczenia?

Wróciły przymrozki i błąd się nie pojawia

Może bez sensu ale w Fiacie dość wybajerzonym miałem taki problem - wyłączało ESP, ASR itd - okazało się, że winnym był czujnik STOP przy pedale hamulca - procedura diagnostyki sprawdzała wszystkie obwody przy starcie, cośtam nie łączyło choć światła STOP działały prawidłowo. Sprawdzałem też czujniki ABS, przepinałem, odpinałem a okazało się że taka pierdoła za 40zł bruździła ale to Fiat - nie wiem czy w Nissanie rzecz się ma podobnie

Teraz krzaczył tylko ESP także stawiam na zwarcie/błędne wskazanie czujników inst. ESP, muszę zajrzeć do serwisówki i połapać co gdzie jest w aucie.

• 2 lata później...

Była uszkodzona wiązka elektryczna pod chłodnicą, przelutowałem i przeniosłem wiązkę wyżej pod mocowanie zderzaka.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ma ktoś namiar na warsztat gdzieś na Pradze (Warszawa) który ma nissanowski program żeby ogarnąć błędy związane z nie działającym ESP ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...