Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

QQ 1.2 16v j11 błąd check engine

Kiler1500

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przed świetami Bożego narodzenia zostawiłem autko z rozbita szyba tylnią. Auto stało 3 tygodnie bez ruszania ( raz byłem odpalić sprawdzić czy wszystko ok ) Dzisiaj odpalam jadę na wstawienie szyby wyjechałem z uliczki i zabrakło energi auto zgasło. Przy dodawaniu gazu zamiera. Po chwili odpalił dojechałem do domu wziąłem kaputer i ukazał mi sie błąd P0638. Co to może być ?? Przepustnica ?? Czy ktoś miał juz taki problem ?? Jutro chcem dzwonić po Servis niech robią na gwarancji.

To to ja wiem ze to jest błąd przepustnicy ale dokładnie o co chodzi co mogło by być przyczyna przez co to. I czy ktoś juz to miał

Wychodzi na przepustnicę ,bo paliwo masz zapewne? Ciekawe czy odłączenie akumulatora na jakiś czas (przy okazji można doładować po 3 tygodniach nie używania)   nie rozwiązało by problemu.

Teraz siedzę w autku chodzi normalnie, wykasowałem błąd, czekam aż sie zagrzeje i pojadę sie przejechać

A gdzie jest ta przepustnica ??

http://allegro.pl/hra2-silnik-1-2-dig-t-turbo-nissan-juke-qashqai-i5090483563.html

Popatrz w tą aukcję,ostatnie zdjęcie,w plataninie przewodów zobaczysz w środku odkrytą przepustnicę.

Przed jazdą do serwisu spróbuj odpiąć klemę minusową na 1.5 do dwóch godzin.Takie odpięcie kasuje mu pamięć.

Dzięki koledzy za podpowiedzi puki co działa przegoniłem go 10 km i bez żadnego błędu na komputerze ani na czytniku błędów. Jutro jedziemy na wstawienie szyby to zobaczymy jaka będzie reakcja na autostradę. Podejrzewam ze jakaś wilgoć sie przedostała do przepustnicy i zrobiła mało wydajna mieszankę paliwa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...