Driver90 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 Witam. Posiadam primere p12 1.9 dci. Mam problem z tym ze auto przerywa na dziurach na naszych polskich drogach poczatkowo bylo zadko raz na jakis czas ale ostatnio sie straszni nasililo. Jadac rowna droga jest ok. Jakies pomysly? Ktos mial taki problem ?? Wydaje mi sie ze gdzies jakas wtyczka jakby byla luzna, odpinalem wtyczki pod maska psikalem preparatem do czyszczenia stykow, nie pomoglo. Filtr paliwa wymieniony , podcisnienia sprawdzone. Juz brak pomyslow. Pomozcie Pozdrawiam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 16 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Sprawdz najpierw czystosc i calosc stykow we wtyczkach wtryskiwaczy i przy czujniku polozenia walu korbowego ( przy skrzyni od strony chlodnicy ) a nastepnie czy przewody przy wtyczkach nie sa przegrzane ( sztywne ) tam gdzie sa sztywne maja tendecje pekniecia i raz stykaja raz nie - to moze byc przyczyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pek Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Miałem podobnie szarpał na dziurach i przy energicznym cofaniu. Było tak aż do momentu gdy przy cofaniu zgasł i nie mogłam odpalić. Silnik 2.2 dci po podpompowaniu paliwa ręcznie zaskoczył przy otwartej masce cofnąłem na ręcznym do tyłu i znajomy mechanik zauważył pęknięcie tego krótkiego przewodu paliwowego wychodzącego z filtra paliwa. Przy szarpnięciu silnik wychyla się mocno na poduszkach i dopiero wtedy widać była pęknięcie tego przewodu paliwowego. To taki krótki 20cm kawałek , który oryginalne powinien być chyba wygięty aby powodować bezpieczny zapas umożliwiającej wychylenia silnika. U mnie naderwanie tego przewodu nastąpiło prawdopodobnie przy naprawie maglownicy gdy mechanik opuścił silnik z poduszek. Wiele mnie to kosztowało nerwów i czasu aż zupełny przypadek pozwolił zdiagnozować awarię. Gdy bym słuchał mechaników był bym już może po wymianie rozrząd, pompy i sam nie wiem czego jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.