bebzunnet Opublikowano 15 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Witam Pewnie na forum jest gdzieś podobny temat ale nie potrafię go odnaleźć więc proszę o małą podpowiedź czym spowodowane jest piszczenie/skrzypienie podczas ruszania (na śniegu), dodam że dochodzi z tylnych kół. Mechanik pewnie tego nie określi sam więc wolałbym się przygotować do wizyty i coś mu podpowiedzieć jak jest taka opcja. Podrzućcie jakieś propozycje co to może być. Półosie, reduktor, sprzęgło??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danio1284 Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 tez mam to piszczenie i nie wiem skąd to się bierze. zawsze gdy uruchamia się naped przy Auto to na chwile piszczy i przestaje. Może ktoś już tak miał i wie co z tym zrobić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carbomer Opublikowano 12 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Gdybam, może mało używacie napędu i poziom oleju jest za niski, i tarczki elektro sprzęgła "rdzewieją" i zanim się rozruszają to popłakują. Chociaż tam generalnie wszystko cały czas się mieli jeden komplet tarczek od kół a drugi od wału, chyba, że problem pojawia się tylko pod obciążeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonir Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 A olej w tylnym moście wymieniałeś kiedyś ? Tam jest magnes w korku . Jeśli jest masę opiłków to coś się dzieje w środku. Ja bym najpierw zmienił olej . Powinno go tam być -0,55 l. U mnie weszło do korka wlewowego - 0,50L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.