devilde Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam wszystkich pierwszy raz na forum Jestem posiadaczem x-traila z 2015 roku z silnikiem benzynowym 1.6 dig-t i nurtuje mnie jedna sprawa. Nie mogę nigdzie znaleźć jednoznacznej odpowiedzi, czy do x-traila w wersji Accenta, która jest wypuszczana fabrycznie bez relingów dachowych, można takowe domontować? W salonie nissana mówili, że niby nie można, a ja na różnych zachodnich stronach widziałem, że jednak występują jakieś relingi (być może jako akcesoria tuningowe) do tego modelu. Nie są one mi do życia niezbędne, ale po jakimś czasie użytkowania i patrzenia się na mojego iksa stwierdzam, że z relingami po prostu wyglądałby lepiej. Ot taka moja fanaberia gustowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedź... W salonach mówią, że nie można Ale jednak na zachodzie sprzedają coś, co przynajmniej przypomina oryginalne relingi. Być może pod listwami maskującymi schowane są w dachu otwory na śruby montażowe. Ale póki nie będę miał pewności, że rzeczywiście tam są, nie dobiorę się do mojego iksa. Bo jeszcze coś połamię hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Jeśli okaże się, że trzeba wiercić, to odpuszczę temat. Na pewno nie będę dziurawił dachu dla swojej fanaberii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Wszyscy dobrze wiemy, że relingi tutaj nie pomogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Erdol... o gustach nie powinniśmy tutaj rozmawiać. Jednym podoba się jedno, innym drugie:-) Ja należę do tych, którym nowy X podoba się i tyle.Srtider... Jeszcze raz dzięki za pomoc i opinię. Tak jak mówiłem - nie będę ingerować w konstrukcję, a tym bardziej uprawiać druciarstwa Hehe ;-) Pozdro... Edytowane 18 Stycznia 2016 przez devilde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 A ktróry kolego Erdol "SUV/crossover" jest ładniejszy (w tej klasie cenowej) twoim zdaniem. Bo chyba to miałeś na myśli. Chyba że coś innego to mnie popraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Strider... Coś w tym jest jesli spojrzeć na temat z tej perspektywy. Mów mi tak dalej, a przekonasz mnie i zejde na ziemię ze swoimi pomysłami hehe ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Nie, nie... Jeśli bym zakładał tzn. jeśli byłaby taka możliwość, to brałbym pod uwagę tylko takie, które solidnością nie odbiegają od oryginału. Dlatego wcześniej pytałem, czy ktoś wie, czy pod listwami maskującymi nie ma czasem ukrytych otworów montażowych. W innym wypadku nie ma sensu zakładać jakichś atrap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 18 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Eeee tam... Atrapy, to bez sensu. Chyba, że dla oka tylko. Mam nadzieję, że kiedyś przy sprzedaży swojego QQ powiadomi potencjalnego nabywcę żeby niczego na dach nie ładował :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekEss Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 A czy jest możliwość założenia bagażnika dachowego do T31 mając zamontowane światła dalekosiężne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Tak... założenia jest możliwość. Gorzej ze zdjęciem bo albo jezdzimy z poprzeczkami caly czas albo z dziurami po nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Dobrym rozwiązaniem był zakup pakietu acenta +. Relingi, elektryczna klapa, felgi 19cali, system bezkluczykowy , i spryskiwacze reflektorów których nie wiedzieć czemu nie ma w Teknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aabb Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Kiedyś były do zakrycia dziur zaślepki do kupienia w serwisie w cenie coś ok. 400 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekEss Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Ma ktoś może zdjęcie jakiegoś X z założoną trumną na dachu? Jedna poprzeczka jest już na stałe zamontowana, czy ona jest na tyle mocna, że utrzyma ciężar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Muszę z telefonu ściągnąć zdjęcia z ub. roku mojega xa z trumną. Żadnych problemów. Droga z W-wy do Bukowiny, prędkość 130-140 spalanie na poziomie 6.5 l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 25 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 (edytowane) Ma ktoś może zdjęcie jakiegoś X z założoną trumną na dachu? Jedna poprzeczka jest już na stałe zamontowana, czy ona jest na tyle mocna, że utrzyma ciężar. IMO ta poprzeczka to raczej spojler, wlasciwe miejsca montazowe kryja sie pod maskownicami relingow sposob montowania relingow w T31: https://www.drive2.ru/l/1728327/ BTW zaloz moze osobny temat w T31 bo powstanie zamieszanie : ) pozdrawiam Edytowane 25 Stycznia 2016 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 W załączeniu zdjęcia z "trumną" na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Zwłaszcza kiedy brudny fajne wygląda kiedy ma oryginalne 19 calowe koła, ale zimówki zrobiłem na 17 calach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinok Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Fajnie wygląda. Box ile ma pojemności? Poprzeczki bardzo estetyczne. Jedynie minus dla kogoś kto wozi na dachu i box i rower bo chyba juz nie wcisniesz tam nic? Edytowane 3 Lutego 2016 przez marcinok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 3 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2016 (edytowane) Kufer Thule pacific 600, ma 310 l. Uroku dodają belki które są oryginalne i dedykowane do t-32. Dzięki czemu nie wystają i komponują się z samochodem. Ponadto jeden rower na belki się zmieści . Już testowałem, ale trzeba się na kombinować. Nie polecam. Edytowane 3 Lutego 2016 przez RATLOX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RATLOX Opublikowano 4 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Wiesz co dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 4 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Elegancko:) I można wygodnie gnać na daleką wyprawę. Mnie niestety zostaje wersja bezrelingowa. W konsekwencji też pewnie źle nie będzie to wyglądało z boxem na dedykowanym bagażniku, jednak nadal twierdzę, że relingi fajnie dopełniają iksa. Ale to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Mój też nie ma relingów, ale z tego co wyczytałem można dedykowany bagażnik założyć ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
devilde Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Mój też nie ma relingów, ale z tego co wyczytałem można dedykowany bagażnik założyć ??Tak, są miejsca montażowe do założenia bagażnika dachowego. I są dostępne fajne bagażniki dedykowane do iksów do kupienia nie tylko w serwisach nissana:) Chociaż nie ukrywam, że ten akcesoryjny z nissana jest najciekawszy, bo nie ma wystających po bokach poprzeczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi