Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[n15] Przeciąganie kabla lewą stroną do bagażnika

TheN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem jak w temacie. Chciał bym pościć kabel od aku do bagażnika lewą stroną, progiem pod tapicerką tylko nie wiem jak się tam dostać. Wszystko wygląda na zmontowane razem, nie widać żadnych śrub ani nic a nie chciał bym czegoś połamać na siłę. Jak się do tego miejsca dobrać?

Wygląda na to że jest dokładnie tak. Jak ją zdemontować? Są tam jakieś śrubki czy zatrzaski? Wygląda jak by uszczelka plus kawałkiem plastiku o który obijają się buty przy wsiadaniu 

Nie mam N15, więc nie wiem jaki tam może być plastik.

U mnie jest tylko uszczelka drzwiowa. Ciągnąć ją do góry zdejmuję z łączenia próg-podłoga i jednocześnie uwalniam wykładzinę.

Lecz przy okazji mam małą radę. Nie wiem co będziesz podłączał pod ten kabel, ale od razu, gdzieś blisko aku, załóż bezpiecznik na ten kabel.

... Nie wiem co będziesz podłączał pod ten kabel, ale od razu, gdzieś blisko aku, załóż bezpiecznik na ten kabel.

Wzmacniacz w bagażniku. Bezpiecznik będzie ok 15cm od akumulatora.

Chyba że macie jakiś inny pomysł na poprowadzenie tego kabla. którędy oryginalnie idą wiązki z zasilaniem do świateł z tyłu itd? Grzanie szyby tylniej na pewno ma jakiś sensowny przewód bezpiecznie poprowadzony

Edit: Dzisiaj sprawdzałem ten plastik. Rzeczywiście wystarczy mocniej pociągnąć. Niestety widzę że boczna część (na słupku między drzwiami) przysporzy mi więcej problemu

Edit 2: O dziwo wszystko poszło gładko. Może po za kablem od aku który musiałem ciągnąc pod błotnikiem i wpiąłem się w wiązkę która idzie do drzwi. Plastiki bardzo łatwo odchodzą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...