marcinndm Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Witam, mam dziwny problem: Otóż otwieram auto z pilot wsiadam do środka odpalam silnik i gdy chcę zamknąć centralny ( zawsze zamykam się od środka ) to czasem się zdarza, że centralny zamyka wszystkie zamki i odrazu otwiera i w tym momencie zapala się kontrolka od NATS. Auto jeździ, nie gaśnie, i odpala kolejne razy bez problemu. Gaszę silnik, zamykam z pilot i otwieram i ponownie odpalam i czasem po zamknięciu od środka centralnego jest wszystko OK a czasem problem się powtarza. Żadnych błędów nie pokazuje na komputerze. Spotkał się ktoś z czymś takim, że kontrolka od NATS się świeci a auto normalnie pali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frantic_1 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Witaj, Przy dziwnych zachowaniach NATS wymieniałem baterię w pilocie, dotychczas (dwukrotnie) zawsze pomagało. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinndm Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Bateria w obydwu pilotach wymieniona na nową. I to zawsze się dzieje po zamknięciu od środka zamków centralnym. I najdziwniejsze, że pomimo świecącej kontrolki NATS auto odpala ponownie. Przyszła jesień i znów problem powrócił. Dodatkowo jak otworze auto z pilota, wsiadam, zamykam drzwi i przekręcam kluczyk to w momencie jak przekręcam na ON to już słychać takie pyknięcie jakby centralny chciał zamki zamknąć. No i potem powtórka z tego co wcześniej pisałem, zamykam centralny i zaczyna wariować tzn. otwiera, zamyka i tak kilka razy aż uda mi się po kilku razach gaszenia i odpalania auta zamknąć centralny. i jeszcze jedno, bo przy otwieraniu i zamykaniu z pilota wszystko działa normalnie. Cuda się zaczynają jak przekręcę kluczyk to wtedy zamki albo same wariują albo jak chcę zamknąć się od środka. I przez lato był spokój, więc myślę żę przez wilgoś jest jakieś zwarcie. Czy stacyjka jest jakoś połączona z centralką zamka, co mogę sprawdzić czy styki może zaśniedziały itp.?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.