Lulek83 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 W weekend w swoim drugim aucie miałem nieprzyjemność poczuć co to znaczy jak ktoś parkuje w twoim bagażniku i co oznaczają dobre zagłówki. I tak mnie naszło że chyba warto by zamienić stare, twarde i chyba nie do końca bezpieczne zagłówki w moim Mavericku na coś bardziej przyjazne głowie i karkowi. Wstawialiście już jakieś inne zagłówki do swoich foteli? Może ktoś ma jakiś sprawdzony patent ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 trzeba by zmierzyc rozstaw i srednice pretow i napewno szlo by cos dopasowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel084 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Ja nie miałem z tyłu i wstawiłem z seicento ,bo takie maiłem w garażu . Pasują idealnie w otwory i pod głowę,a i kolorystycznie też nie odbiegają .. Może z innych fiatów też pasują? Wiem że z opli nie pasują,bo takie też mierzyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 powinienem mieć 2szt od Patrola jak znajdę to dam znać jaki jest rozstaw prętów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lulek83 Opublikowano 22 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2016 Super to czekam na pewno się dogadamy Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariah Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 A czy te co wsadziliście mają większy zakres regulacji? Bo tylko wtedy widzę sens wymiany. Przecież to o kręgi szyjne przy uderzeniu tu chodzi, a nie o głowę. W TI mam miękkie tylko tej regulacji trochę brak, konstruowane to było chyba z myślą o ludzi mikczemnego wzrostu - bez urazy dla nikogo, sam jestem raczej przeciętnego wzrostu. Z przodu przydałoby się je jeszcze trochę podnieść, bo głowa jest trochę powyżej nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lulek83 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 A czy te co wsadziliście mają większy zakres regulacji? Bo tylko wtedy widzę sens wymiany. Przecież to o kręgi szyjne przy uderzeniu tu chodzi, a nie o głowę. W TI mam miękkie tylko tej regulacji trochę brak, konstruowane to było chyba z myślą o ludzi mikczemnego wzrostu - bez urazy dla nikogo, sam jestem raczej przeciętnego wzrostu. Z przodu przydałoby się je jeszcze trochę podnieść, bo głowa jest trochę powyżej nich. Standardowe zaglowki w Mavericku są nie tylko za nisko (mam 2 metry wiec to już w ogóle jest masakra) ale przez to ze są płaskie są trochę za daleko od główny i podczas jazdy nie ma opcji oparcia. Nie wspominam juz o tym ze są twarde jak skała. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Rozstaw prętów w zagłówkach -mierzone po zewnątrz 204mm -mierzone wewnątrz 178mm Długość pręta 155mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.