Stojek89 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Witam serdecznie kolegów forumowiczów Mam problem z moim micrutem. Co jakiś czas zapala się check engine i najczęściej sam gaśnie. Nieprawidłowości jakie zauważyłem w jego pracy to podczas uruchamiania silnika skaczą mu obroty przez chwile później się mniej więcej stabilizują i podczas jazdy szarpie silnikiem. Po podłączeniu do kompa wyrzuca błąd P0300. Pierwsze co zrobiłem wymieniłem świece. Przez pewien czas był spokój z check engine ale nadal zaczął co jakiś czas wywalać. Nie ma natomiast poprawy z obrotami i szarpnięciami. Jeśli koledzy mogliby podrzucić jakiś pomysł za co się teraz zabrać będę wdzięczny. Pozdrawiam Micra K12 1.2 65KM bez gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Nic nie terkocze dziwnie , nie brzęczy po rozruchu ? Spalanie bez zmian? jaki przebieg km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stojek89 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Nic nie terkocze dziwnie , nie brzęczy po rozruchu ? Spalanie bez zmian? jaki przebieg km? No przy rozruchu czasem słychać dziwny odgłos jakby bendiks a później takie swiszczenie. Żona twierdzi ze jak jest wilgotno to swiszczenia nie ma, ja nie zwracałem aż tak uwagi. Przed zimą pokazywał około 7l teraz ponad 8 chyba normalne, jazda raczej tylko po mieście. Przebieg prawie 160 tys. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 A te szarpnięcia , to takie jakby łapał doła i potem w momencie zbierał się....? nie wiem jak to obrazowo przedstawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stojek89 Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Tak jakby miał za wysoki bieg względem prędkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Nie chcę Cię martwić , ale dużo wskazuje na łańcuszek rozrządu.... aczkolwiek na odległość , to "przepowiednia" z kuli...Jednakże to dość częsta przypadłość tych motorków.Wejdź w Mikry i poszukaj odpowiednich tematów.Obym nie miała racji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.