DINO Opublikowano 26 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ale dlaczego poleciał mój post? :-/ nawiązywał do późniejszych wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Kuba, jakoś nie boje się o silnik tak bardzo jak o to że szybko będzie mi mało mocy, zawsze tak jest. Ale z drugiej strony jak dowalimy od razu mocno, to co potem robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ale z drugiej strony jak dowalimy od razu mocno, to co potem robić? Myslec jak ta moc przeniesc na asfalt zeby trakcje lapalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 trakcja: r888 na tyle 295 bardzo pomagaja dluzszy dyfer poliuretan w dyfer kontroler trakcji boost kontroler po biegach aku do bagażnika Ale przy 400KM i 550nm będzie relaks... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dobrze prawicie, dlatego narazie soft turbo, naciesze sie troche, finansowo pozbieram sie z gleby i jazda dalej. Jesli sie nic nie pozmienia u mnie daleko dalej ;-) Aku nie za malo Kuba?, kiedys pisales ze ladnych pare kilo do bagaznika upchaliscie zeby lepiej trakcje lapalo w jakims mocniej uturbionym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 10-14kg mądrze rozmieszczone oj poprawi rozkład masy i trakcję ! Ale wiadomo najwiecej da dobra guma do tego procedurę startową się zrobi i idzie to jakoś do przodu, mimo że mieli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 No podoba mi się bardzo, ale u mnie jeszcze daleka droga... Na razie oswoimy Zetkę z małym dmuchnięciem, potem ją dmuchniemy mocniej... Kurde głupio to brzmi trochę, albo mi się źle kojarzy hehhe :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Moj po zamontowaniu transgo zrywa trakcje przy zmianie z 1 na 2 bieg w serii wiec ja nie wiem co by było przy 400KM a przy 500-600 to śmierć na miejscu chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Po programie na zimówkach przy nieco mokrej nawierzchni mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Mój na suchej tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Ja mam i na suchej ale tylko na skręconych kołach kiedy wyjeżdżam z zakrętu przepięcie z 1 na 2 powoduje przesunięcie tyłu o pół metra więc teraz wiesz co daje sam program do serii;) ale to u ciebie musi naprawdę wymiatać ciekawe tylko czy na skrzynię to dobrze wpływa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Moj po zamontowaniu transgo zrywa trakcje przy zmianie z 1 na 2 bieg w serii wiec ja nie wiem co by było przy 400KM a przy 500-600 to śmierć na miejscu chyba. Na dobrej Oponie przy 400KM nie ma szans na coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 27 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Dziś założyłem nowe kółka, 265 na tyle, mieliło ostro i to na mojej serii :-) wydech odpuść sobie hamownia zawsze mowi ze zabiera on moc... jedynie kolektory wydechowe i albo katy won albo sportowe nic więcej. Do tego spacer mod ssaka ew. puszka z rev upai do tego strojenie. fajna tez opcja to walki ssace z revupa ok 10nm up i 7Kmroztoczyc obudowe przeplywki można i wycieniowac oske w przepustnicy...Dyfer 3.5 odmuli maszyne i nie bedzie ona uciazliwa w trasie Kuba pisałeś Bydlakowi zeby nie zmieniać wydechu bo mocy zabierze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ale ja nie zmieniam wydechu na jakiś aftermarket tylko y-pipe na wzor Kuby albo po prostu od Kuby jak będzie miał na dill i jedyne co to na koniec wstawić muszę przelotowy bo mój OEM jest dziurawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 W przypadku silnika wolnossącego mało grzebanego - zmiana wydechu od Y-pipa w dal nic nie daje a wręcz zabiera... Ps. na dobrej gumie tzn. R888 na 1 biegu przy ponad 500Nm nie piśnie nawet opona: Jak jest wilgotno to dopiero potrzebna 700Nm by coś zamieliło na II na dobrym laczku pokroju R888: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Mam dziurawy wydech a przy założeniu że zaraz będę dawać spacer, walki i stroic i ale odrazu zrobić docelowy wydech niż podchodzić dwa razy do tego samego. Ale to powiedz mi Kuba dlaczego u Ciebie Twoj y-pipe w wolnossacej rudej dał tyle mocy a mnie miał by wręcz zabrac? Bo chyba do rudej go pakowales z tego co pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Wiesz co, Kuba chyba mowil o wydechy koncowym. Tez chce u niego wrzucic przy okazji innych modow i dlatwgo sie zdziwilem jego wpisem, ale juz wytlumaczyl. U mnie chodzi o to ze za cicho jest! Słuchajcie, dostane gdzieś w Polsce takie odblaski do polifta? Czy tylko USA? http://www.ebay.com/itm/NEW-GENUINE-NISSAN-350Z-FRONT-BUMPER-COVER-CORNER-SIGNAL-MARKER-LIGHTS-CLEAR-JDM-/161958090267?hash=item25b574561b:g:Z6sAAOSwpRRWpbGg&vxp=mtr Bydle, pisałeś jakiś czas temu ze te odblaski tylko w ASO, ale dziś dzwoniłem i mają jedynie pomarańczowe zgodne z homologacją... No ch*j mnie zaraz trafi, taka pierdoła a mam z nią największy kłopot. Chciałbym to szybko ogarnąć bo w czasie jak Kuba będzie mi grzebał przy aucie to zderzak będzie zdjęty i wtedy będę miał okazję założyć. W USA w jakims sklepie znalazłem, ale odblaski 68$ a wysyłka 60$ i nie wiem jeszcze jaki czas oczekiwania. Może prysnąć je w takim razie na kolor nadwozia? Bo te pomarańczowe aż razi. Edytowane 28 Stycznia 2016 przez kaktuss_ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ty masz polift nie? Ja mam przedliftowe białe Na sprzedaż rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Takiego widoku możesz spodziewać się pod maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 No ładnie, to już te duże orurowianie, jak u mnie ma być? A, i tu chyba Turbo jakieś mniejsze, co? P.S. Naklejki NISMO na rozpórce już mam heheh. Ty masz polift nie? Ja mam przedliftowe białeNa sprzedaż rzecz jasna Tak, u mnie polift juz jest. Do przedlifta znalazłem, ale do mnie jak narazie tylko USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Coobcio a da rade założyć turbo do zetki i zostawić przepustnice po oryginalnej stronie bo ten widok przełożonej na druga stronę przepustnicy razi mnie niemiłosiernie w oczy To trochę jakby zaczesywac grzywkę w lewą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Da rade ale tutaj chodzi o to żeby układ pompowal sie jak najszybciej żeby był jak najmniejszy lag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Łukasz, wydaje mi się że tu jakiejś mega estetyki nie zrobisz. Mnie w każdym razie to nie wadzi w żaden sposób. Jutro start... Będzie się działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Kunie ponad estetykę ale jak dałoby się to połączyć ze schludnoscia pod maską byłbym niemiłosiernie rad działajcie Panowie powodzenia; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zobaczymy, mysle ze bedzie ok. Calosc prysnie sie rozowa farba i nikt wtedy na przepustnice na lewej nie zwroci uwagi hehhe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi