jakub350 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Coobcio a da rade założyć turbo do zetki i zostawić przepustnice po oryginalnej stronie bo ten widok przełożonej na druga stronę przepustnicy razi mnie niemiłosiernie w oczy To trochę jakby zaczesywac grzywkę w lewą stronę Po lewej jest więcej miejsca na turbine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dokladnie, nie zadawalby sobie trudu z przelozeniem przepustnicy gdyby bylo inaczej. Pozatym dzieki temu orurowanie jest krotsze i tak sie nie grzeje jak wypadku gorowych kit-ow turbo, ktore oplataja silnik. Do mnie to przemawia. Jakub350, a Ty jakie Turbo masz u Siebie wrzucone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Takiego widoku możesz spodziewać się pod maską Puki co to jest moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 A jaka turbina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Głupio sie przyznać ale nie mam pojęcia - Kuba wie i to mi starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Heh, zapytam jutro to Ci powiem, hehe. Jaka moc teraz? Heh, zapytam jutro to Ci powiem, hehe. Jaka moc teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dla Jakuba brałem z re5ectu dokladnie to z zeliwem .63 http://re5pect.pl/turbosprezarka-gt3582-0-82.html Na wiekszym pewno ze 30KM by było wiecej ale kosztem laga plus 150-200obr.min A do Ciebie Kaktusie pakujemy dokladnie to: http://www.tomson.com.pl/product-pol-2336-Turbosprezarka-Precision-Turbo-PT6266-CEA-T3-0-82-A-R.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 29 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 A dla porównania w podstawowym zestawie jaką dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 http://performance.k64.pl/gt35-63ar-antisurge-duzy-wirnik-wydechowy-6268-p-29.html No Kaktuss był maszynę zostawił, odrazu na dzień dobry wrzuciliśmy ją na rolki hehe 8 rano sobota Coby sprawdzić czy zdrowa baza jest no i: Wychodzi że mamy do czynienia z najmocniejszym fabrycznym egzemplarzem REVUPA !! Moment obrotwy nie dał mi spokoju wynosił on początkowo 350,2Nm, no nie możliwe, na nowo skalibrowałem hamownie tym razem z podłączonym laptopem i z niego zczytałem obroty...Po naniesieniu korekt wyszło 348,8Nm - i tak dużo jak cholera Przy okazji ECU zostało odblokowane i wrzucona licencja UPREV-a coby można było grzebać w fabrycznym sterowniku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 No i pięknie chłopaki dokładajcie do pieca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ciekawie sie zapowiada, jestem ciekawy co z tego wszystkiego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Seria wyszla niezle, ale na poczatek pojdziemy z soft turbo, bez zakucia pieca. Troche potestujemy i pod koniec roku kucie... Wtedy zaczniemy bawic sie na powanie. W miedzy czasie musze pomyslec o kilku detalach estetycznych. Ostatecznie przeszla mi juz ochota na przemalowanie auta, wiec kilka detali musze pozmieniac. Pomaluje klameczki na czarno, nie wiem czy spoiler tylni tez dac na czarno czy zostawiac tak jak jest. Do zatanowienia zostaje jeszcze dach i maska, ale nie wiem czy nie zaduzo tego bedzie. Seria wyszla niezle, ale na poczatek pojdziemy z soft turbo, bez zakucia pieca. Troche potestujemy i pod koniec roku kucie... Wtedy zaczniemy bawic sie na powanie. W miedzy czasie musze pomyslec o kilku detalach estetycznych. Ostatecznie przeszla mi juz ochota na przemalowanie auta, wiec kilka detali musze pozmieniac. Pomaluje klameczki na czarno, nie wiem czy spoiler tylni tez dac na czarno czy zostawiac tak jak jest. Do zatanowienia zostaje jeszcze dach i maska, ale nie wiem czy nie zaduzo tego bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 kaktuss_ML, dnia 31 Sty 2016 - 10:42, napisał: Pomaluje klameczki na czarno, nie wiem czy spoiler tylni tez dac na czarno czy zostawiac tak jak jest.Do zatanowienia zostaje jeszcze dach i maska, ale nie wiem czy nie zaduzo tego bedzie. Ja właśnie chce iść w czarny dach i maskę bo kocur niezły sie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Masz gdzies jeszcze takie foto od tylu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 ja ma tylko dach w foli 3m a zastanawiam sie jeszcze nad maską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Srebrny kolor bardzo fajny jest - powiem że jest to rzadkość, na 60 zetek z którymi do czenienia miałem w swoim garażu to większość ma kolor czarny oraz ciemno szary, pierwsza srerbna zawitała dopiero w zeszłym roku - pamietam ją jakby wczoraj była Wersja USA o przebiegu 17 tyś mil, stan fabryczny !! Każda śrubka wyglądała jakby świeżo była pocynkowna i wkręcona na swoje miejsce, coś niesamowitego. Więc bym jej nie przemalowywał Dyskretnie tył tak zrobił czyli usunął ten duży spoiler i dołożył dyfuzor, o to mi się podoba: a jak bardziej na sportowo to coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kaktuss a robisz teraz wydech od razu bo chyba masz oryginał? Dajecie 3 cale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ustalone jest że będzie 3 cale na jednym tłumiku by to brzmiało trochę, bo niestety turbo wycisza niesamowicie, przykład to Turbo Formuly1 - teraz tego nie da się oglądać, nudy, cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Coobcio a ten mój wydech będzie ok pod turbo? To jest podwójny 2,25 lub 2,75 cala nie pamiętam dokładnie ale Ty pewnie kojarzysz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Masz podwójne 2,5 cala więc będzie mega z zapasem 2x2,5 cala to mniej wiecej jak raz 3,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 No to za***iście. Kocham aktualny dźwięk tego przelotu aż ziemia drży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kuba, a nie myslales zeby u mnie tez dac 2x2,5cala odrazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Prościej szybciej taniej raz 3" puścić, no a dwa z turbiny jest jedno wyjście 3" potem trzeba by to rozdzielić na 2x2,5. W sumie tej przeróbki dużo by nie było początek przerobić: http://allegro.pl/uklad-wydechowy-wydech-catback-nissan-350z-usa-i5805454682.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 31 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ale u mnie i tak bedzie wieksze orurowanie az do down pipa, wiecej jak 3 cale, tak? Kaktuss a robisz teraz wydech od razu bo chyba masz oryginał? Dajecie 3 cale? Tak robimy wydech odrazu, tylko zastanawiamy sie z Kuba jaki, a w zasadzie on mial cos pomyslec. U mnie kryterium jest jedno, glosno i jak to napisales trzesienie ziemii. No moze drugie, brak w ograniczeniu mocy na pozniej. Prościej szybciej taniej raz 3" puścić, no a dwa z turbiny jest jedno wyjście 3" potem trzeba by to rozdzielić na 2x2,5. W sumie tej przeróbki dużo by nie było początek przerobić: http://allegro.pl/uklad-wydechowy-wydech-catback-nissan-350z-usa-i5805454682.html Wiesz co daj znac co najlepiej i dzialamy. Srebrny kolor bardzo fajny jest - powiem że jest to rzadkość, na 60 zetek z którymi do czenienia miałem w swoim garażu to większość ma kolor czarny oraz ciemno szary, pierwsza srerbna zawitała dopiero w zeszłym roku - pamietam ją jakby wczoraj była Wersja USA o przebiegu 17 tyś mil, stan fabryczny !! Każda śrubka wyglądała jakby świeżo była pocynkowna i wkręcona na swoje miejsce, coś niesamowitego. Więc bym jej nie przemalowywał Dyskretnie tył tak zrobił czyli usunął ten duży spoiler i dołożył dyfuzor, o to mi się podoba: a jak bardziej na sportowo to coś takiego: Wlasciwie to dokladnie o czyms takim jak w tym bialym myslalem, ale to dokladnie. Wypierdzielic spoiler i ten dyfuzor dac. Musze popatrzec po mozliwosciach zalatwienia takich gratow. Tylko teraz czy jakis dziur po stanie obecnym nie bedzie? Ten na sportowo to troche przesadzone jak dka mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Jak ma być głośno to można zrobić Screamer pipa, jak turbina full naładuje to będzie trzęsienie ziemi masakryczne a przy normalnej jeździe w miarę cisza, tutaj masz dobre porównanie: BEZ SCREAMER PIPA: ZE SCREAMER PIPEM: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi