mazek1313 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Witam mam problem z moim P11 otóż po odpaleniu silnika nissan chodzi głośno jak traktor po przejechaniu (niekiedy ok 1 km niekiedy więcej) warkot ustaje myślałem że to wina zimnego silnika ale nawet jak silnik jest gorący jak go wyłączę i za chwile włącze warkot jest na nowo myślałem że to coś z wydechem ale na pierwszy rzut oka wydech jest w porządku co moze być ? pozdr. mazek ps. dodam że mój nissan to benzyna 1.6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 23 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Jaki olej masz zalany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazek1313 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 witam nie wiem jaki olej wlewał poprzedni właściciel (autko mam dopiero kilka miesięcy) ale wydaje mi sie że to nie wina oleju bo taka praca silnika zaczeła sie dosłownie 2 dni temu do tej pory chodził bez problemu Znajomy mi mówił że to moze być wina świec jutro kupię nowe świece i wtedy zobacze może problem ustąpi dzisiaj jak żone zawoziłem do pracy po odpaleniu warczał a po przejechaniu 100 metrów problem ustąpił ale 2 godziny później jechałem do sklepu i jak zaczął warczeć tak warczał cały czas pozdr. mazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Janusz_ Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zmiana oleju na porządny 5W40 - LM, Midland, Eneos, Petronas, Gulf Po kupnie pierwsze co się robi, to wymiana oleju, płynu chłodniczego, płynu hamulcowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazek1313 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dzwoniłem do kolegi od którego kupiłem autko - olej był wymieniany w lipcu tamtego roku ,więc olej bym odpuścił (do teraz jest na nim przejechane ok 4k ) Zdziwiła mnie jedna rzecz - jak silnik pracuje dotknąłem przewodu od świec przy aparacie zapłonowym i delikatnie mnie pier....... Chyba jest jakieś przebycie .. czy trzeba kupować i wymienić cały komplet kabli ? Czy jest jakiś sposób naprawy tych kabli? Jutro zacznę od wymiany świec i zobaczę co będzie. pozdr. mazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal19880 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Kabli się nie naprawia , tylko wymienia.Otwórz maskę i odpal silnik jak będzie ciemno , powinieneś zobaczyć jak pięknie iskrzy na kablach. Sprawdź palec rozdzielacza i kopółkę czy nie jest popękana i powypalana w środku , świece jakie są, czy też nie maja przebicia i nie są wypalone elektrody.Przebicie poznasz po rdzawym nalocie na izolatorze świecy . Kable powinno się wymieniać razem z świecami i palcem .Jeśli ktoś niedawno wymieniał to nie ma sensu ładować się w niepotrzebne koszty, Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek_primeraP11 Opublikowano 24 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Miałem podobnie i problemem były świece i padnieta jedna cewka - a nie zauważyłeś wiekszego spalania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazek1313 Opublikowano 26 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 Witam problem sie znalazł,nie świece nie cewka ale urwana rura która idzie od kolektora na 1 kołnierzu,bez kanału i oglądanie za pomocą latarki nic nie wskazywało na taką awarie wizyta u spawacza rozwiązała problem pozdr. mazek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.