Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Twardy pedał hamulca, przy pierwszym hamowaniu.

pasztet78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,dzisiaj rano przy pierwszym hamowaniu pedał był jakiś taki twardy i ledwo co wyhamowałem,potem już lepiej.Po południu to samo,czy to serwo? Silnik 1.8 .Jak sprawdzic?

Witam,dzisiaj rano przy pierwszym hamowaniu pedał był jakiś taki twardy i ledwo co wyhamowałem,potem już lepiej.Po południu to samo,czy to serwo? Silnik 1.8 .Jak sprawdzic?

A jaki jest olej w silniku i jego poziom? Olej ma wpływ na vacum a zarazem i na servo.

Mirku, to benzyniak...

Dlatego zawsze usilnie będę walczył o uzupełnianie profilu. Może dlatego że ja mam diesla, to "przypuszczalnie wszyscy tez mają".

Kolego @pasztet78 uzupełnij profil, to chociaż nie będziesz musiał w każdym poscie pisać o jaki silnik chodzi.

Faktycznie w benzyniakach tę funkcję pełni kolektor ssania, który przenosi podciśnienie na serwo. Może nastąpiła jakaś nieszczelność (przetarty np. przewód)?. Inna sprawa, to jak jest zimno, wszelkie uszczelki się obkurczają i na postoju "ubywa" podciśnienia.  

No nic,chyba muszę czekać aż choroba się rozwinie

Ewentualnie jakaś stacja,czy tylko oni coś bez większego grzebania znajdą?

Jeszcze poczekaj. Co najważniejsze!

Gdy już odpalisz i ruszysz, to zrób kilka prób z hamulcem (na podwórku, osiedlu), za nim wyjedziesz na ulice główne!

Jak będzie cieplej sprawdź przewody.

Jak będzie silnik rozgrzany, podnieś maskę i poproś kogoś aby nadsłuchiwał czy słychać jakieś "świsty" (mam na myśli przepuszczanie powietrza). Silnik wyłączony a Ty wciskaj pedał hamulca do oporu.

jeśli nic nie słychać - odpal silnik ponownie i niech jego praca zrobi swoje - czyli poda ciśnienie. Silnik wyłącz i nadsłuchuj - może jest jakaś przerwa/nieszczelność?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...