Fergul11 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ja &^%*$ to już taką lipę robią za tyle kasy co człowiek im zostawia za nowy wóz !?!? W pierwszej chwili myślałem że jakieś po powodziowe auto , że da się wszystko wysuszyć tylko nie kable , ale jak tak to pozostają jeszcze francuzy , bo niemce to już dawno chałturzą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 O Oplach złego słowa nie powiem. Astra II kupiona w salonie przez tatę, później w moim posiadaniu. Zero rdzy (na QQ już jest więcej), nic się nie działo. Zawsze można było liczyć na ten samochód. Choć czuć, że to była inna jakość, lepsza jakość. Była wyprodukowana w niemieckiej fabryce, choć ponoć ta polska jest nowocześniejsza. Teraz wszystko robione na ilość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koondzio Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Witam u mojego taty w Qasqhaiu jest inny problem. Otóz teraz jest coś takiego, że wszystkie szyby otwierają sie normalnie oprócz kierowcy. Zeby opuściła czy podniosła się szyba trzeba trzymać przycisk. I opuszcza/podnosi dopiero po jakimś czasie powiedzmy tak 3-5sec i można zauważyć ze jest za każdym taki sam czas a ze nie np raz odrazu raz po 10 sec czy raz po minucie. Jest to taki sam czas przy opuszczaniu czy podnoszeniu. Wcześniej były problemy z innymi szybami chyba podobnie. Czy ktoś wie co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 A odłączony był miedzy czasie akumulator . Jesli tak , to moze wystarczy zaprogramować od nowa szybe kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cbr600 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Polecam smar sylikonowy w spreju jest najlepszy do szyb. Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 A odłączony był miedzy czasie akumulator . Jesli tak , to moze wystarczy zaprogramować od nowa szybe kierowcy. po wymianie akumulatora trzeba programować przycisk szyby kierowcy, żeby szyba się podnosiła/opuszczała sama do końca ? u mnie przestała się podnosić (jeśli dobrze pamiętam, to opuszczanie działa). Kwestia programowania czy padł przycisk ? (czuć i słychać "drugie" kliknięcie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Adamczyk Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Opuścić szybę i zamknąć trzymając cały czas przycisk, po zamknięciu przytrzymać jeszcze przycisk pięć sekund i powinno działać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniujr Opublikowano 28 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Opuścić szybę i zamknąć trzymając cały czas przycisk, po zamknięciu przytrzymać jeszcze przycisk pięć sekund i powinno działać. działa, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro323 Opublikowano 15 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2018 Witam, w swoim QQ mam problem z szybami kierowcy i pasażera. Dałem do poprawki, bo bardzo ciężko chodziły, czy to zimą czy latem. Mechanik powiedział, że wymienił tez jakieś ramki. Od tej pory szyby nagminnie blokują się podczas podnoszenia i opuszczania, muszę próbować je ręcznie podnosić. Czy to wina tańszych części, czy może warsztat nie ogarnął sytuacji? Teraz to tylko tylne szyby nie ruszane działają bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 22 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2019 podepnę się.... zacina mi się coraz częściej szyba od strony kierowcy-od czego zacząć szukanie? Przesmarowałem prowadnice-nie pomogło. Myślę o przełączniku, albo silniczku...Ale jak sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 (edytowane) Jak lubisz wyzwania to: - zdemontuj panel sterowania szybami (podważ od tyłu jak na zdjęciu), - rozbierz moduł ( wszystko jest na zatrzaskach - bez obaw), - rozbierz kostkę, zaznaczoną strzałką czerwoną - przemyj części np: kontaktem, - ponowny montaż i sprawdzenie. Ja miałem co prawda problem z tln. szybą lewą sterowaną z pulpitu kierowcy, ale po rozebraniu kostki wyczyszczeniu i przemyciu styków wszystko wróciło do normy. [ Rozebrałem mikroprzełącznik odpowiedzialny za szybę tln. lewą, strzałka "żółta" do podstaw i w yczyściłem. (tak na marginesie, tylko Japończyk mógł wymleć tak skomplikowaną krzywkę )] Edytowane 23 Sierpnia 2019 przez sk_slawek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubek Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2019 Zrobione - nawet pomogło. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukisan Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 W dniu 28.02.2017 o 15:42, Jacek Adamczyk napisał: Opuścić szybę i zamknąć trzymając cały czas przycisk, po zamknięciu przytrzymać jeszcze przycisk pięć sekund i powinno działać. Nie zadziałało. Zrobiłem zgodnie z instrukcją i oczywiście od razu musiała nastąpić kontrola. Szyba zjechała na ręcznym (czyli z przerwami) i tak została. Gdyby nie porady na forum to pewnie już bym spanikował. Odczekałem ze 2 minuty, podniosłem do końca i na razie nie ruszam. Co może być nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi