Czarek11 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Witam. mam problem z zamkiem centralnym w mojej almerze n16 r.2002, konkretnie to jest tak, gdy zamykam go kluczykiem to wszystkie zamki się zamykają i jest ok a gdy go otwieram to otwierają mi się tylko drzwi kierowcy, a gdy dopiero włącze zapłon to się otwierają i zamykają. Z pilota wszystko działa jak należy, więc problem jest z kluczykiem, dodam tylko że jakiś czas temu wyjmowałem akumulator na kila dni, słyszałem że mogło się coś rozkodować. Jeśli ktoś wie jak to można samemu naprawić bardzo proszę o pmoc. Z góry dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert45 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Ten typ tak ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarek11 Opublikowano 2 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Twoją odpowiedzią rozwiązałeś mój problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almerro Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 A ja mam inny problem. przekrecając kluczyk na otwarcie tak samo tylko kierowca a potem reszta drzwi. Ale gdy chce go kluczykiem zamknąć to zamykają sie tylko te kierowcy a reszta nie. Gdyby nie sprawny przycisk na kluczyku to bym auta nie zamknął. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietzsche Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 również mogę się pochwalić podobnymi objawami, u mnie kluczyk otwiera i zamyka tylko drzwi kierowcy - reszta nie reaguje. wg mnie jest to wina siłownika od centralnego zamka w drzwiach kierowcy. próbowałem 2x naprawiać : za pierwszym razem rozkręciłem ten siłownik i prawie go zniszczyłem - sprężynka wyskoczyła i męczyłem się z jej założeniem (dodam że nie udało mi się jej założyć tak jak była wcześniej) ale centralny jak działał tak działa za drugim razem kupiłem nowy-używany siłownik i okazało się ze nie pasuje, wtyczkę miał inną i budowę wewnętrzną. ale znalazłem fajny szrot nissana (w czemiernikach) - mają tam wszystko, jest niedaleko mnie, sprzedają również wysyłkowo. podjadę kiedyś tam i sprawdzę na miejscu nowy-używany siłownik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.