Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zatkane spryskiwacze

rafik73_note

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ma ktoś praktykę w demontażu dyszy przednich spryskiwaczy? Moje proszą się o przeczyszczenie,

pompka zdrowa, na tył spryskuje. nie chciałbym czegoś urwać.  :whistle:

Przecież te pompki są dwudrożne.....To że ciśnie na tył nie znaczy że będzie to robiła na przód :)

Zdejmij wężyk do przednich spryskiwaczy i oblukaj. Te dysze raczej się nie zapychają a już nie obydwie na raz :)

A przy włączeniu na przód słychać że pompka pracuje...???  Bo jeśli nic nie leci to może nie dostaje napięcia. Jeśli leci słabo zacznij od oczyszczenia trójnika rozdzielającego płyn na spryskiwacze i sprawdź odcinek od niego do pompki.

Od strony pasażera "sika" jak należy, od strony kierowcy może kropelki

Prawdopodobnie przytkana jest dysza spryskiwacza, wymontuj najlepiej cały spryskiwacz i przeczyść go dokładnie

No to pisz od razu co i jak, bo chcesz porady ale nie dajesz danych i trzeba się domyślać o co by chodzić mogło. Musisz podważyć delikatnie płaskim, ma się rozumieć, śrubokrętem dyszę tak by wyskoczyła ze swego gniazda, odłącz od wężyka doprowadzającego płyn i przepłakuj ciśnieniem z pompki wężyk a sam spryskiwacz przedmuchaj i przepłakuj delikatnie cienkim drucikiem sprawdzając drożność w obie strony.

• 3 tygodnie później...

Tester,sory,zapomniałem doprecyzować

Dziś zabrałem się za te spryskiwacze,ale szczerze mówiąc nie bardzo chcą wyjść,a nie chcę czegoś urwać albo połamać. W którym kierunku podwadzać, do góry czy w stronę szyby?

Niestety nie wiem jak bo nie wyjmowałem ich jeszcze, nie ma tam szparki na podważenie. Do wyboru jest przód lub tył, wiec musisz pokombinować w która stronę łatwiej pójdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...