peceq Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam jak w temacie, za pierwszym razem przy próbie odpalenia się nie udało, wyjąłem kluczyk, włożyłem i zapalił. Po 5 minutach na drodze zgasł i już nie mogłem go ponownie odpalić. "Hehłał" ale nie zatrybił. Podczas zapalania świecą się kontrolki. Aku raczej odpada. Zostawiłem na mieście na noc by sprawdzić oryginalny kluczyk (używałem chińskiej obudowy typu scyzoryk) lecz to nie pomogło. Dopchałem na warsztat. Całe szczście że 30m dalej. Na warsztacie odpalił :/. Aktualnie samochód jest na diagnostyce komputerowej. Koledzy mają jakieś pomysły ? Próbowałem jeszcze powciskać tą pompkę koło filtra paliwa ale też nic. Ostatnio tankowałem paliwo Shell V-Power Nitro+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Skoro jest "na warsztacie" i na diagnostyce komputerowej , to chyba dowiesz się co mu dolega? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Pewnie jakaś blokada świruje, może immo. Nie wiem jak to wygląda w Tekana bo tam chyba jest odpalanie bez kluczykowe? Na kompie wyjdzie gdzie przerwa w obwodzie jeśli to jakaś blokada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Wyniki po diagnostyce na zdjeciu, nie w aso bo bym tylu km nie dopchal. Po wszystkim zatankowalem do pelna dolalem uszlachetniacz STP i jakos dojechalem do domu, czy u Was przy pelnym baku z tylu nic wam nie stuka czy to w mojej glowie tylko. Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scanik Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nic mi nie stuka przy pełnym baku.. Jeszcze w QQ się nie bawiłem diagnostyka ale np w Oplu te bledy CAN sie porostu kasuje i olewa. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Z tym stukaniem , mozesz miec rację. Kiedyś nalalem pod korek , i przy ruszaniu lub przy hamowaniu, paliwo uderzalo o scinki zbiornika powodujac odglos podobny do stukania . Po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów, nic juz nie bylo słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Z tym stukaniem , mozesz miec rację. Kiedyś nalalem pod korek , i przy ruszaniu lub przy hamowaniu, paliwo uderzalo o scinki zbiornika powodujac odglos podobny do stukania . Po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów, nic juz nie bylo słychać.Troche to frustrujące, w almerze tego nie mialem heh Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 A nie stuka ja Ci czasem tuleje dolne amortyzatorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Wiesz zauwazylem to po tankowaniu stad te przypuszczenie, zobaczymy po przejechaniu paru km Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Może masz przytkane odpowietrzenie zbiornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 nic mi to nie mówi, kolega rozszerzy temat, co mozna zrobić itp ... Dzis problem znowu sie powtórzyl, nie moglem odpalic... Najgorsze jest to ze auto stoi w garażu, ani je wypchac, jak to dowiezc do aso albo dobrego mechanika/elektryka? Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Auto zostawione w ASO na Struga, niestety nie chcieli dać auta zastępczego, jestem trochę zniesmaczony ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Umawiałeś wizytę ? Jeśli tak powinni dać auto . Jeśli nie , może fizycznie były zajęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 widocznie byly zajęte dlatego tylko troszkę zniesmaczony, umawianie wizyt w dniu dzisiejszym na 15 marca - prawie jak u lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Doszło renault ,a ich servis , dopiero budowany obok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 23 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Jakbym wiedział to bym pojechał na Hackena Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2016 Na Hackena jest świetny fachowiec od nysek ,ale teraz pracuje po prawej stronie salonu czyli KIA. Na struga jest Tomek i gościu z UA ,są świetni , więc spoko. Gdybyś zadzwonił wcześniej i naświetlił problem ,auto zastępcze miał byś murowane. Sorry ,ale myslę że tu , Ty dałeś ciała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 26 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 (edytowane) Dzwonilem do nich wczesniej, pytanie gdzie bo moze na Hackena ? w kazdym razie do serwisu, moglem zapisac z kim rozmawialem, to byla szybka akcja, mam 3 miesieczne dziecko i nie moglem sobie pozwolic na zwloke, moze faktycznie nie mieli wolnych aut a zapisy na polowe Marca nie wchodzily wgre bo co jakby mi sqmochod zgasl w miescie z dzieckiem, wolalem zostawic, cos za cos, niech no tylko Kaska wroci do lask w miare szybko a w umiejętności serwisu nie watpie na pewno to swietni fachowcy Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Dzwonilem do nich wczesniej, pytanie gdzie bo moze na Hackena ? w kazdym razie do serwisu, moglem zapisac z kim rozmawialem, to byla szybka akcja, mam 3 miesieczne dziecko i nie moglem sobie pozwolic na zwloke, moze faktycznie nie mieli wolnych aut a zapisy na polowe Marca nie wchodzily wgre bo co jakby mi sqmochod zgasl w miescie z dzieckiem, wolalem zostawic, cos za cos, niech no tylko Kaska wroci do lask w miare szybko a w umiejętności serwisu nie watpie na pewno to swietni fachowcy Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Wczoraj auto odberałem, winowajcą okazał się zamontowany chip, aktualnie leży w bagażniku. Przy okazji zrobiono akcję serwisową - Panewki silnika. Auto zbiera się inaczej i przede wszystkim ciszej chodzi, mam wrażenie ze przed zabiegiem lepiej się zbierało przy 3000-4000 obrotów ale tak też jest okej, doły chodzą elegancko. Pojezdzimy zobaczymy. Edytowane 24 Lutego 2016 przez peceq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Akcja znana i Twoje odczucia słuszne. Było tu owym sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Brakuje troche "mocy" aleauto jskby bardzoej miękko chodzi Wyslane z mojego Xperia Z3 Przy uzyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi