cezzar1 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 7 minut temu, bhtom napisał: Witam, W NC1 wystarczy po sparowaniu telefonu z radiem przełączyć radio na AUX BT i już. Takie to trudne? Pozdrawiam. Przem997 ma radio zmieniarkę na 6CD a nie NC1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem997 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 5 godzin temu, bhtom napisał: Witam, W NC1 wystarczy po sparowaniu telefonu z radiem przełączyć radio na AUX BT i już. Takie to trudne? Pozdrawiam. Dopiero poznaję te auto i radio, prosze zobacz czy to o tym modelu radia mówimy - mam taki jak na fotce - to NC1? Mogę przelaczać się pomiedzy radio/cd/telefon. Którym przyciskiem to robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 8 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) To jest Nissan Connect 1 (NC1). Edytowane 8 Maja 2018 przez cezzar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol888 Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Panowie ponownie odgrzewam temat czy komuś udało się podłączyc to usb ? jeśli tak to w jaki sposób , ja osobiście mam nawigację z wystającym ekranem i zmieniarką na 6 płyt , w schowku jest tylko aux ale jest schowana wiązka z 3 pinami tak jak u kolegów którzy wrzucili fotki , pytanie czy ktoś już próbował z tym walczyć i czy mu się udało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarz Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam, nie chcąc zaczynać tematu podepnę się pod obecny. Posiadam Nissana QASHQAI produkcja II 2010 wersja z nawigacją i złączem USB w podłokietniku. Wersja software 0224_100420 Tu pytanie czy ten model w gnieździe USB nie obsługuje odtwarzania plików mp3 czy ja nie umie ich włączyć. Wkładam pendrive z mp3 które grają w innych odtwarzaczach dioda po podłączeniu zaświeca się a radio niestety nie wykrywa urządzenie USB. Czy to gniazdo służy w tej wersji tylko do jakichś transmisji danych czy może można z niego korzystać także do mp3. W załączniku zdjęcie z menu serwisowego i kabla po odłączeniu go z tyłu od podłokietnika. Wtyczka ta kwadratowa wpięta jest do gniazda ta mała prostokątna na 3 kable jest luzem nie ma jej do czego wpiąć. Wstawiłem krótki film na youtube LINK Proszę o krótką informację, z góry dziękuję. Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez szafarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Spróbuj inne pendrivy. Zdaje mi się że gdzieś było na forum o problemach z pendrivami i NC coś że nie każdego czyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 (edytowane) 10 godzin temu, szafarz napisał: Witam, nie chcąc zaczynać tematu podepnę się pod obecny. Proszę o krótką informację, z góry dziękuję. Musisz zastosować inny pendruve. Nie wiem na czym to polega. Próbowałem kilku i nic. Dopiero Verbatim zadziałał. Tu jest podobny temat Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez Author53 uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 W jakim formacie masz pendriva , może trzeba sformatować na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 U mnie jest tak: Pendriva czyta każdego, natomiast kartę micro SD już nie koniecznie. Oczywiście za pośrednictwem czytnika kart, i nie ma tu znaczenia czy karta microSD jest Samsunga czy "no name" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarz Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dziękuję za informacje, to tak mam w sumie 9 różnych pendrive także różne firmy i niestety żadnego nie czyta, w tych co mają diody pokazujące transmisję danych (czyli migają podczas odczytu czy zapisu) to dioda mrugnie podczas wkładania i na tym się kończy. Żadnego z pendrive jakie mam nie czyta, nic się nie pokazuje, fakt nie wiem jak się powinno to pokazać, czy w czasie wkładania z automatu pokaże się informacja o podłączeniu urządzenia?. Wszystkie pendrive mam sformatowane na FAT32, sprawdzałem też na czytniku kart misro SD i też nic się nie dzieje. Co do czytnika w radiu-nawigacji to czyta mi kartę Samsunga z nowymi mapami (mam taką na której możliwa jest zmiana CID), mam też tam dorzucone mp3 ale tego w ten sposób też nie czyta. Podobno oprogramowanie które wgrywają osoby tym się zajmujące pozwala na czytanie mp3 także z karty. Tak przy okazji interesuje mnie zmiana języka na PL ma ktoś może pliki do wgrania, auto kupione we Włoszech i brak języka. Tragedii nie ma da się spokojnie używać ale jak byłby język wyglądałoby to ładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 28 minut temu, szafarz napisał: czy w czasie wkładania z automatu pokaże się informacja o podłączeniu urządzenia?. Tak, jest informacja na ekranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarz Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 U mnie niestety nic się nie dzieje, miałem okazję sprawdzić jeszcze kilka innych pamięci i na żadnej nie zadziałało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 17 minut temu, szafarz napisał: U mnie niestety nic się nie dzieje, miałem okazję sprawdzić jeszcze kilka innych pamięci i na żadnej nie zadziałało. Jak pisałem powyżej nie wiem na czym to polega. Kilka pendrive próbowałem i dopiero Verbatim zadziałał i to taki jak na zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarz Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Zmusiło mnie i kupiłem Verbatima na aledrogo i faktycznie jako jedyny z tych które mam działa. On ma w sobie zarówno oprogramowanie jak i pamięć taką która była tak samo przedstawia się w systemie jak pendrive z przed 10 lat pewno z tond brak problemu z obsługą. Nissan a raczej bosch jako producent nie popisał się tu z strony programowej i pewno przez to takie problemy. Ciekawe jak jest na najnowszym firmware do tego radia czy obsługuje większa ilość pamięci. Z góry dziękuję za informacje i potwierdzam dla przyszłych ta wersja działa poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychol888 Opublikowano 23 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Witam panowie jeszcze raz pociągnę trochę temat posiadam radio z nawigacją jak na zdjęciu i w schowku mam auxa czy spotkał się ktoś przy tym radiu z usb w schowku , bo zastanawiam się czy wystarczy tylko wymienić końcówkę aux na usb czy trzeba coś więcej pokombinować , z góry dzięki a jakiekolwiek info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldo Opublikowano 2 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 Suwalradom Napisano 14 Styczeń (edytowane) Witam. Odświeżę temat. Ktoś coś wie jak podpiąć port USB w podłokietnik Quashqai j10? Radio jest z wbudowaną zmieniarką na 6 cd. Kable w podłokietniku to wtyk 3pin(czerwony-czarny-czerwony) z czego w dwóch jest zasilanie ale nie wiem czy 12v czy 5v bo sprawdzałem diodą. Czy udało Ci się ustalić do czego służy ta wtyczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz3215 Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 witam czy jest to możliwe aby w nissanie qq 2008 nie było ani usb i aux wersja navi 6cd, w podłokietniku jest zaślepka tylko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 6 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2019 ta navi czy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Ooo, moje zdjęcie. 100 zł poproszę tytułem praw autorskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 7 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Poproszę nr konta i pin Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Square Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Witam wszystkich ...nabyłem drogą kupna Nissana Qashqaia +2 z 2009r. Próbowałem gniazdo aux usb ktore znajduje sie w podłokietniku i było nie aktywne. Po rozebraniu okazało sie że gniazdo nie jest w ogole podłączone ale niestety nie mam też wtyczki która bezposrednio wchodzi w to gniazdo. Szukam wszedzie ale chyba nieporadnie bo nigdzie jeszcze nie znalazłem. Oto co zastałem po zdjeciu obudowy schowka pierwsze trzy zdjecia. I podejrzewam ze brakuje mi wtyczki ze zdjecia jednego z kolegow z forum widocznej na czwartym zdjeciu gdzie wepne ten biały kabel i to wtedy pod te gniazdo. Jezeli dobrze mysle to pomozcie mi to znalezc w necie bede wdzieczny. Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi