Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12] Problem z tylną klapą i kamerą cofania

Janekzet1

Rekomendowane odpowiedzi

Rano przekręcam kluczyk i od razu słychać ciągły sygnał od tylnej klapy. Trzeba wyjść z auta nacisnąć przycisk na klapie i jest cisza. Następnego dnia to samo. Czasami jak samochód postoi kilka godzin - to samo. Przycisk klapy nie zacina się - rozebrany i sprawdzony. Mniej więcej w tym samym czasie przestała działać kamera cofania. Nie wiem czy ma to coś ze sobą wspólnego. Połączenie z kamerą w klapie sprawne. Może coś podpowiecie. Jak sprawdzić czy kamera jest sprawna?

Pozdrawiam

Ja bym sprawdził przewody w osłonie od klapy, mogły się załamać i dlatego raz coś działa a raz nie, już w dwóch autach tak miałem.

Czy może chodzi ci o taki dźwięk...?

Ja uważam, że może być to związane z czujnikiem otwarcia/zamknięcia klapy bagażnika. Niestety nie wiem gdzie taki czujnik się znajduje...

Karol S - właśnie oto chodzi, jak włączy się kierunkowskazy to dźwięk cichnie.

Pozdrawiam

Anetko wielkie dzięki za linki, bo ja za cholerę nie potrafię korzystać z wyszukiwarki, albo ona mnie po prostu nie lubi ;) Ale...... u mnie ten problem powraca co jakiś czas i NIE JEST to wina przycisku w klapie bagażnika... niestety, rozbierałem go, wszystko wygląda ok, dla pewności poczyściłem ale nie pomogło... więc dalej nie wiem co jest grane... może u kolegi #Janekzet1 to się sprawdzi... nie wiem. ;) A póki co ***nie chcę / nie mam za co / nie mam czasu wymienić całego zamka ;)

*** wybierz dowolne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...