Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

OBD2 itp

peceq
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ktoś posiada w swojej Kaśce taki interfejs ? Warto to zakupić, czy pokazuje to co widać na panelu ? Czy da się tym błedu usunąć albo coś zdiagnozować ?

http://allegro.pl/interfejs-icar4-vgate-bluetooth-obd2-elm327-bt-pl-i4997509972.html lub

http://allegro.pl/interfejs-elm-327-bluetooth-mini-bt-obd2-2015-new-i5748873470.html

Edytowane przez peceq

Też przymierzam się do zakupu jakiegoś interface'u diagnostycznego więc też interesuje mnie odp na to pytanie :) ktoś klubowiczów posiada?  

Używałem ELM327 taki troszkę większy i działa ale to w zasadzie Wam pokaże tylko błędy silnika, abs czy poduchy.. Mnie by interesowało coś co pokaże wszystkie systemu w QQ w cenie max 300zł :)

Edytowane przez scanik

większy na BT działa z mniejszym miałem kłopoty i zapomniałem, ze gdzieś go mam 

Mnie by interesowało coś co pokaże wszystkie systemu w QQ w cenie max 300zł :)

jednorazowo serwis  :laie_67:  :laie_67:  :laie_67:

ludzie, fejs za parę złotych i ma robić wszytko w aucie??? to jaki byłby sens produkowania profesjonalnej diagnostyki :D 

ludzie, fejs za parę złotych i ma robić wszytko w aucie??? to jaki byłby sens produkowania profesjonalnej diagnostyki :D 

Większy - mniejszy .... sprecyzuj proszę bo jak na nie patrze to są takie same.

Nic w takiego dziwnego fejs do Opla za 150 zł ogarnia wszystkie moduły, łącznie z programowaniem. 

z racji działalności mam też i taki do Opla niestety jeszcze nei udało mi się z żadnym połączyć i leży sobie gdzieś 

A jakim softem łączycie się z QQ za pomocą ELM327?

Wysłano z Nokia Lumia 925

A jakim softem łączycie się z QQ za pomocą ELM327?

Wysłano z Nokia Lumia 925

Na QQ próbowałem tylko Piston (w sklepy Play za free) 

Mnie wczoraj w ręce wpadł ten drugi biały z 20zł  sprawdziłem na szybko z jakimiś darmowymi programami z sklepu Play połączył się bez problemowo i wskazania typu nap. aku. , obroty, prędkość takie pierdoły  w sumie nie potrzebne były, ale nie sądzę by dało się odczytać i skasować tym błędy.

z racji działalności mam też i taki do Opla niestety jeszcze nei udało mi się z żadnym połączyć i leży sobie gdzieś 

Z racji doświadczeń z marką opel, interfejsy te świetnie i bez problemowo działają nie miałem problemu z żadną sztuką, wystarczy minimum wiedzy i chęci do czytania a można zrobić bardzo duuuużo jak na takie narzędzie a po za tym ratuje życie i portfel posiadacza opla. Gdy by było takie narzędzie do nisanna/renault i to jeszcze z polskim językiem było by rewelacyjnie, niby jest ddt2000 ale nie znam nikogo komu to działa, chłopaki na forum dacia chwalą się że działa..... .

Edytowane przez qqtico

Z racji doświadczeń z marką opel,

pewnie tu tkwi problem :D ja nie serwisuje opli :D 

ddt2000 

kiedys miałem i działał w P12 

pewnie tu tkwi problem :D ja nie serwisuje opli :D

Ja też nie :) byłe tylko szczęśliwym posiadaczem opla i życie z tym autem przez trzy lata zmusiło mnie do tego by ogarnąć to auto i nie zostawić góry kasy u elektro-mechaników

Ja mam to pierwsze złącze, tylko że z wi-fi. Faktycznie nie ma takich możliwości jak chinczyk do opla, ale do diagnostyki usterek i sprawdzenia parametrów auta w zupełności wystarczy. Wszystko zależy od programu jaki zainstalujemy, jeden będzie miał więcej możliwości drugi mniej. Co ciekawe jednym programem udało mi się usunąć błąd regeneracji filtra, przez co auto przeprowadziło normalne wypalanie i wszystko wróciło do normy.

Ja mam to pierwsze złącze, tylko że z wi-fi. Faktycznie nie ma takich możliwości jak chinczyk do opla, ale do diagnostyki usterek i sprawdzenia parametrów auta w zupełności wystarczy. Wszystko zależy od programu jaki zainstalujemy, jeden będzie miał więcej możliwości drugi mniej. Co ciekawe jednym programem udało mi się usunąć błąd regeneracji filtra, przez co auto przeprowadziło normalne wypalanie i wszystko wróciło do normy.

Mówisz o tym iCar4 Vgate ? Pochwal się co to za program - tez jestem ciekaw ...

Jakimś darmowym na androidzie, jak wrócę do domu to sprawdzę co to za program. Tylko podkreślam to nie bylo serwisowe wypalenie! Po prostu usunąłem błąd, odpalilem auto, pojawila sie ikona dpf, pojechałem w trasę i po paru minutach ikona zgasla.

Jakimś darmowym na androidzie, jak wrócę do domu to sprawdzę co to za program. Tylko podkreślam to nie bylo serwisowe wypalenie! Po prostu usunąłem błąd, odpalilem auto, pojawila sie ikona dpf, pojechałem w trasę i po paru minutach ikona zgasla.

Złącze diagnostyczne kupiłem dokładnie na tej aukcji:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5362527008

Program jakim udało mi się to zrobić to OBD Car Doctor free.

czyli te tanie około 20-30 zł są średnie, a te około 100 zł np icar4 lepsze tz wykrywają więcej samochodów? Do odczytu kodów błędów się nadaje ? (tylko silnika?)