Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Note Przebieg 320.000 km

19stasiu90
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No zapowiadała się batalia, bo na początku chciał żebym odstawił auto do komisu a kasę bym otrzymał do konca miesiaca bo narazie jej nie ma. Ale byłem uparty że zostanę bez kasy i bez samochodu. Był troche chamski pod koniec ale pozniej oddal kasę i przeprosił i zapewniał że jest dobrym komisem dla tego zwraca pieniadze  bez żadnych sądów i pisania pism

Edytowane przez 19stasiu90

No zapowiadała się batalia, bo na początku chciał żebym odstawił auto do komisu a kasę bym otrzymał do konca miesiaca bo narazie jej nie ma. Ale byłem uparty że zostanę bez kasy i bez samochodu. Był troche chamski pod koniec ale pozniej oddal kasę i przeprosił i zapewniał że jest dobrym komisem dla tego zwraca pieniadze  bez żadnych sądów i pisania pism

Jestem w szoku ,naprawdę rzadkość w dzisiejszych czasach. To rzeczywiście niezły komis.(choć nie wierzę że nie wiedzial o przebiegu ,mimo to ,szacun)

Tyle już jest tych komisów (koło Stargardu jest wioska w której jest ok. 30 komisów !!!), że może zaczynają w końcu między sobą konkurować ;).

• Upvote 1

Skoro założyłem watek i zostałem bez samochodu to pozwolę sobie zapytać Was jakie auto mi polecacie ? Wymagania: cena do 18.000; benzyna lub benzyna+lpg. Auto będzie głównie służyc mi do dojazdu do pracy. Preferowany hatchback lub sedan. Kombi za duże ;)

Oj ... pytanie retotyczne , można powiedzieć :D

Temat rzeka , ile ludzi - tyle zdań...Każdy zachwala co innego, podoba się coś innego...

Najlepiej kupić auto od starszej cioci z rodziny, o którym wiemy na 100 % , że mało jeżdżone, nie bite, itd.

A serio - ciężko coś doradzić, a jeszcze trudniej kupić :/

Poczytaj na forum, na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie konkretnego modelu - warto takie niuanse wiedxieć (jeśli nadal chcesz nissana ;))

Dasz radę - pamiętaj - nie myli się tylko ten co nic nie robi.

:)

jakie auto mi polecacie ? Wymagania: cena do 18.000; benzyna lub benzyna+lpg. 

jeżeli nadal myślisz o Note I, moim zdaniem LPG nie wchodzi w rachubę. Silniki benzynowe nissana (szczególnie 1,6 16V 110-115 KM Pb - ostatni montowany również w Qashqai) były czasem gazowane, ale brak hydraulicznej kasacji luzu zaworowego (droga, pracochłonna i skomplikowana regulacja ) oraz nieutwardzone gniazda zaworowe powodują,że montaż tejże w jednostce, która przy założonej kwocie zakupu będzie miała już spory przebieg, nie wyjdzie jej raczej na zdrowie i wcześniej czy później wygeneruje spore dodatkowe koszty. Hatchback lub sedan? to rzecz preferencji lub potrzeb. Nie napisałeś, jakiej wielkości ma to być auto - klasy B?kompakt?. Jeśli jesteś mocno zainteresowany obniżeniem kosztów eksploatacji i montażem LPG - warto przyjrzeć się modelom Renault - np Clio w wersji Grandtour (niby kombi ale małe, poręczne,zgrabne, ze sporym bagażnikiem), Megane lub( jeśli nie cierpisz na kompleks znaczka na masce :) ) Dacii Sandero, Logan -czemu akurat te?-  wszystkie mają nieskomplikowane, dość leciwe konstrukcyjnie (co akurat w tym przypadku jest zaletą) i doskonale współpracujące z LPG jednostki napędowe od Renaulta - 1,2 16V 75 KM, 1,4 16V  98 KM, 1,6 8V 84 KM, 1,6 16V 100-107 KM  i kilka innych wersji - wszystkie szesnastozaworowe posiadają hydraulikę zaworów a ośmiozaworowe prostą regulację śrubową. Auta, o których wspomniałem są tanie, na rynku jest duży wybór pojazdów krajowych, często od pierwszego właściciela, z udokumentowaną i wiarygodną historią. W takim przypadku szukałbym raczej auta z rozsądnym przebiegiem,bez instalacji gazowej a potem zleciłbym montaż już sam. Tak jest o wiele bezpieczniej. Innym dobrym pod tym względem wyborem (po warunkiem,że uda się upolować nie zajeżdżony egzemplarz) będzie np Skoda Octawia I i II z pancernym 1,6 8V 102 (bodajże?) KM, który wręcz idealnie pracuje na  gazie. Kolejny to Opel Astra G z 1,6 8V 84 KM - akurat ten to bodaj ostatni na rynku silnik całkowicie bezkolizyjny i wystarczy mu prosta i tania instalacja nawet II generacji (będzie trudno znaleźć auto w zadowalającym stanie technicznym, bo są już mocno leciwe) Młodsze Ople (np Astra H) 1,4 16V 100 KM, 1,6 16V 115 KM) też dobrze jeżdżą na gazie choć wymagają już instalacji III generacji (nadal dość taniej) Pisać można tak niemal bez końca  :)  - warto poczytać fora dot. instalacji LPG (które jednostki napędowe do tego najlepiej się nadają), zaglądać na fora miłośników konkretnych marek (wszędzie są działy z ofertami sprzedaży) i polować. No i zachować dużo cierpliwości i zimniej krwi, bowiem zadbane auta  - niezależnie od marki - niemal nie widzą rynku zewnętrznego - wędrują najcześciej z rąk do rąk wśród rodziny i znajomych

Na Note juz pewnie się nie zdecyduję. Ostatnio własnie myslałem o astrze h lub kijance ceed tylko tych kijanek za dużo to nie ma

Edytowane przez 19stasiu90

benzynowe Kia mają bezpośredni wtrysk paliwa i gazowanie ich będzie mocno problematyczne ale bez LPG jak najbardziej

-bliźniak Kia - Hyunai i30 - konstrukcyjnie i silnikowo identyczny

-któryś z benzynowych Civiców ale bez gazu

-Ford Focus II z 1,6 16V Pb -  bez gazu (w mieście sporo pali, potrafią rdzewieć)

-Toyota Corolla E12 1,4 16V 97 KM lub 1,6 16V  119 KM - choć w dobrym stanie będzie trudno upolować, właściciele niechętnie się ich pozbywają

Seat Toledo II 1,6 16V ale ryzyko podobne jak z VW

- mniejszy - Fiat Grande Punto 1,4 16V - bez gazu - za te pieniądze będą dość młode egzemplarze, pewnie od pierwszych właścicieli

wybór jest spory, tylko znaleźć coś konkretnego będzie trudniej  :)

Skoro założyłem watek i zostałem bez samochodu to pozwolę sobie zapytać Was jakie auto mi polecacie ? Wymagania: cena do 18.000; benzyna lub benzyna+lpg. Auto będzie głównie służyc mi do dojazdu do pracy. Preferowany hatchback lub sedan. Kombi za duże ;)

Getz ?

Prawie pancerne.

Prawie rakieta,nawet z silnikiem 1,10

Ale szukaj po 2006,czyli po FL i raczej krajowe, jeszcze kasy zostanie na wakacje.

Syrion też dobra opcja,małe z zewnątrz duże w środku,i takie sprytne na miasto.

Silnik też nie do zajechania,ale tego bardzo mało w PL,więcej za Odrą.

Getz (a tym bardziej Sirion) - pomijając jego niewątpliwe zalety, to dość małe auto miejskie a kolega myśli raczej o czymś kompaktowym  :)

Mercedes W201 lub W124 i zero problemów......blacha jak na czołgu a reszta nie do zajechania :D

Hyundai i30 crdi 1,6 używałem przez 7 lat w tym czasie wymieniłem tylko końcówkę drążka i ze dwa razy żarówki,była to wersja koreańska jak poszukasz można znaleźć w ładnym stanie i co ważne był bez DPF

Kolega sprzedaje http://olx.pl/oferta/toyota-corolla-e11-1-4-benzyna-CID5-IDe3ynp.html Gdybym nie był pewny i pojazdu i sprzedającego - nie pokazałbym tu tego ogłoszenia.

Tak na marginesie tego ogłoszenia. W 2008 roku za almerę N15 1,4/87KM  z roku 1999,którą kupiłem w salonie i serwisowałem w aso , wziąłem 8500zł z dwoma kompl. kół(chcialem 9000zl) ,teraz  po siedmiu latach , auto z 2008 r ,o zbliżonych parametrach twój znajomy wycenia podobnie.  :|

A tak serio to drogo chce .....

w sumie "Każda potwora me swego amatora".....nie ubliżając modelowi z ogłoszenia.

Edytowane przez M@reS

Getz (a tym bardziej Sirion) - pomijając jego niewątpliwe zalety, to dość małe auto miejskie a kolega myśli raczej o czymś kompaktowym  :)

Mam 1,80 i też myślałem że małe,dopóki się tym nie przejechałem,no ale są też większe.

Tak na marginesie tego ogłoszenia. W 2008 roku za almerę N15 1,4/87KM  z roku 1999,którą kupiłem w salonie i serwisowałem w aso , wziąłem 8500zł z dwoma kompl. kół(chcialem 9000zl) ,teraz  po siedmiu latach , auto z 2008 r ,o zbliżonych parametrach twój znajomy wycenia podobnie.  :|

Cenić można ;)

Użytkownik naszego forum w zeszłym roku cenił P11 z 2001r na 10kpln a wziął 4,5.

Toyotka może zadbana, ale cena z kosmosu...

Mam 1,80 i też myślałem że małe,dopóki się tym nie przejechałem,no ale są też większe.

To że mieścisz się z "nawiązką" w aucie ,nie czyni go dużym. Mam 184 cm, a mieściłem się w dwóch maluchach i fiacie 500! Wtedy myślałem sobie ," całkiem duży ten maluch"  :devil:  Getz to "popierdułka" , do tego strasznie "tandetna" na miasto idealna i tyle.

Toyotka może zadbana, ale cena z kosmosu...

żeby to był choć fiat 500 .wspomniana wyżej - autko kultowe na swój sposób 

Nikt tego nie neguje przecież? Jednak nie czyńmy "gromnicy" z "ogarka"

P.s. części do hyundaia ,do tanich nie należą , więc lepiej kupić protoplastę nexii ,czyli opla.