Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Note Przebieg 320.000 km

19stasiu90
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co kto woli.

Note najbardziej uniwersalny w tym przypadku,o Getzie wspomniałem bo żona jeździ do pracy już drugi rok i tylko paliwo i też skromnie.

Ale najważniejsze kryterium przy zakupie to znajomość historii auta.

No to "ino" brać ode mnie ;)  Zawsze pewne i sprawne,do tego z całą historią. Ale może dla tego ,nigdy nie musiałem dawać ogłoszeń? Teraz zresztą też .Swoją drogą , zawsze taniej ,a lepiej.  :wave: Tak już mam.

Autko chce kupić na dobrych kilka lat. Getz to troche za małe autko moim zdaniem bo za rok zakladam rodzine. W związku z tym pewnie bedzie potrzebne mi wieksze autko

Coś fajnego i w miarę młodego , aby posłużyło kilka lat - za tę sumę , może być trudno.

A czy musi być benzyna ?

diesel zły?

Przeglądałeś F. Focusy?np.

http://otomoto.pl/oferta/ford-focus-ii-fl-1-wl-krajowy-zadbany-2-komplety-opon-ID6yhVQ7.html#3691137330

albo Toyota Corolla (e12)

Astra H też fajna dla młodego ;)

o , albo Megan (w benzynie)

http://otomoto.pl/oferta/renault-megane-1-6-16v-alize-ID6yiafZ.html#1509dcb3cc

W sumie, to nawet idzie coś znaleźć :D Tylko pytanie jak będzie się sprawować...ale tego , to już nikt nie przewidzi...

Może i  Note bym chcial ale u mnie w  wojewodztwie podlaskim nie ma z prywatnych rak takiego auta. Ma może ktoś możliwość sprawdzenia  auta Nissan Note w ASO bo na stronie historiapojazdu.gov.pl  nie ma wpisanego przebiegu i jakby od 2014 roku nie był robiony przegląd. Link do tego auta: http://moto.gratka.pl/tresc/18873791.html?utm_source=form&utm_medium=email&utm_campaign=wla

Dane auta: VIN  SJNFAAE11U1027666 data 1 rejestracji 28-06-2006 , numer rejestracyjny GKW 5A25.

Do samochodów na diesel jakoś nie jestem przekonany.

Benzynę i LPG sobie chwalę. Ford focus mk2 podoba mi się i zainteresuję się tą ofertą: http://olx.pl/oferta/ford-focus-mk2-z-2005r-salon-pl-hatchback-CID5-IDcMjlP.html#32c1d6b9e7

Astrę H w hatchbacku ciągle biorę pod uwagę i szukam żeby była w miarę rozsadnej cenie i w miarę zadbana

Edytowane przez 19stasiu90

Ale ludzie piszą co popadnie w wyposażeniu...

- Nie ma ESP

- Nie ma elektrycznych lusterek

- Elektryczne szyby przód, tył korbka

- Klima manual

- HEEHEHHH....światła przeciwmgielne a w zderzakach jak byk "działka" :D

- kierownica na 99% nie z tego modelu......raz że to radio nie ma sterowania z kierownicy...dwa są przyciski od odbioru rozmów telefonicznych które współdziałają z innym radyjkiem.

To mi wygląda na jakiegoś "flotowca" i na pewno przebieg zbity.

No i to sprzedaje KOMIS !!!

Edytowane przez M@reS

Może i  Note bym chcial ale u mnie w  wojewodztwie podlaskim nie ma z prywatnych rak takiego auta. Ma może ktoś możliwość sprawdzenia  auta Nissan Note w ASO bo na stronie historiapojazdu.gov.pl  nie ma wpisanego przebiegu i jakby od 2014 roku nie był robiony przegląd. Link do tego auta: http://moto.gratka.pl/tresc/18873791.html?utm_source=form&utm_medium=email&utm_campaign=wla

Dane auta: VIN  SJNFAAE11U1027666 data 1 rejestracji 28-06-2006 , numer rejestracyjny GKW 5A25.

Do samochodów na diesel jakoś nie jestem przekonany.

Benzynę i LPG sobie chwalę. Ford focus mk2 podoba mi się i zainteresuję się tą ofertą: http://olx.pl/oferta/ford-focus-mk2-z-2005r-salon-pl-hatchback-CID5-IDcMjlP.html#32c1d6b9e7

Astrę H w hatchbacku ciągle biorę pod uwagę i szukam żeby była w miarę rozsadnej cenie i w miarę zadbana

W tej cenie kupiłem Getza 2007,z przebiegiem 13 tys a nie 190.

Tak mały,ale jak budżet ograniczony,to wolę mały jak zajechany.

Poszukaj coś z mniejszym przebiegiem.

Ciężko znaleźć coś z małym przebiegiem i nie z komisu. Na własnej skórze się przekonałem że w komisach same perełki :)

Ty jaja sobie robisz ? Takie auto z tym przebiegiem warte jest 5 a nie 15 tys.

Kto kupuje w komisie ? - desperat ?,tyle jest ofert salonowych od 1 właściciela.

Kupując auto dla siebie,nie szukam tanio,ale ze znaną mi historią przebiegu i żeby to zrozumieć też musiałem zaliczyć minę.

Silnik na łańcuszku, na pocieszenie ?,a cała reszta- skrzynia,sprzęgło,przeguby,zawieszenie,delikatna instalacja elektr.to wszystko złom.    

ja bym nie demonizował komisów. oczywiście - na dzień dobry czerwona lampka.

grunt to porządnie sprawdzić auto i jego historię (jak się umie) albo zapłacić wiarygodnej firmie zewnętrznej (oczywiście uprzedzając ew. uwagi, żadne sprawdzenie bez względu na uczciwość sprawdzającego nie daje 100% gwarancji).

jeżeli autor tematu ma czas, może również rozważyć zakup auta lekko pukniętego i je wyremontować samemu. wtedy wiesz co, i w jaki sposób (części oryginalne/zamienniki fuszerka/fachowa robota) jest zrobione. oczywiście przyda się zaufany mechanik...

mój kuzyn ostatnio w ten sposób zaoszczędził ok 10k remontując bardzo nieinwazyjnie uszkodzone auto i w sumie wykładając 40k zamiast około 50.

Edytowane przez NazgulXL

Wczoraj wieczorem nabyłem astre h, hatchback, 1.6 benzyna, 2007r. Przebieg tylko 56.000. Sprawdzony i udokumentowany. Cena 18.400. Auto od osoby prywatnej.  Oby astra  jezdzila jak najdlużej :)

Edytowane przez 19stasiu90