IceManPL Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Ile Nm znosi seryjne sprzęgło 350z ? Które ze sprzęgieł OEM, Exedy, Luk, Valeo da przyjemny miękki pedał sprzegła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Valeo tragedia, mało przenosi szybko się kończy i nie pracuje plynnie lekko... Oem z rocznika 2003-2005 o srednicy 250mm przeniesie ok 580-600nm Oem z rocznikow 2006-2008 docisk z autoregulacja a srednica tarczy 240mm przeniesie 520-530Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 20 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 A Exedy, ale zwykłe nie stg1 ? Wiesz coś o nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Tak i zawsze je montuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 ja mam przerobiony docisk który daje dodatkowo ok 20% wiecej siły na ściskanie tarcze okutą kevlarem max co przenosiło to 688nm i niema wad tarczy z spiekiem nie szarpie działa jak orginał ja wracam do koła 2 masowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 Ja wole zdecydowanie jedno maskę, absolutna cisza, brak wibracji jakie często generuje dwu masa przy tak zwiększonej mocy... Tylko jednomasa musi być ciężka minium 9KG, no i nie moze byc to prerobiony oryginał na jednomase - dwa razy tak robiłem i efekt tragiczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Panowie prośba ostatnia, jaka jest wysokość słoneczka od podłoża ? Chodzi mi o pomiar jak na zdjęciu: http://zapodaj.net/fdb71a554181e.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 w domu bede to sprawdzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Mam na sprzedaż zestaw sprzęgła competition clutch stage 2 i jednomas 6.3 kg. Miałem zakładać do siebie ale muszę niestety muszę sprzedać. Zestaw przejechał 200 mil u znajomego w aucie i został wyjęty przy sprzedaży auta. Nowy kosztuje około 800 funtów. Czekam na propozycję na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 Wyczynowy zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 22 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) No kilku znajomych w UK lata na tym i każdy zadowolony Tobie Coobcio się nie przyda ? Edit: Może zachęci kogoś cena 2400 z wysyłką. Tarcza,docisk i jednomas. Nowy zestaw prawie 5k pln Edytowane 23 Lutego 2016 przez 13E7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Podepnę się pod temat Niedługo zakładam turbo Precision Pt6266 do swojej zetki. Na razie planuję ugrać z niego ok 520 -530 KM, niuta ciężko powiedzieć. Pytanie jakie sprzęgło założyć? Rozważam Exedy 250 mm (ale nie wiem czy przeniesie moment obrotowy) oraz ACT 6PAD (to zapewne przeniesie, tylko boję się, że będzie ciężko chodzić) Ktoś z Was jeździ na tym ACT i może się wypowiedzieć jak ono się ma do serii jeśli chodzi o ciężkość chodzenia i komfort? No i 2 pytanie - jednomas czy dwumas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Ja miałem wcześniej ceramiczne ACT właśnie 6 pads i tragedia była strasznie twarde na miasto to katorga. Założyłem u Coobcio exedy organiczne razem z jednomasem nie tym najlzejszym i teraz jest pięknie. Ale z tego co wiem to Kaktus przymierzal się do ACT więc on powinien też coś na ten temat wiedzieć. No ale jak trzeba ceramiczne to nie ma wyjścia Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez mmati9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 No mam Exedy, ale moją opinię Łukasz zna. Choć kolega od Zetki się przejechał i powiedział, że chodzi super i on nie widzi problemu, a ma Exedy u siebie. Jak dla mnie jakby się zrobiło bardziej komfortowe od jakiegoś czasu, myślałem że się trochę zużyło, a dziś Coobcio zrewidował skrzynie i mówi że sprzęgło jak nowe. W sumie miłe zaskoczenie. P.S. Mati, kolor wyszedł w pyte, naprawdę mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 No mam Exedy, ale moją opinię Łukasz zna. Choć kolega od Zetki się przejechał i powiedział, że chodzi super i on nie widzi problemu, a ma Exedy u siebie. Jak dla mnie jakby się zrobiło bardziej komfortowe od jakiegoś czasu, myślałem że się trochę zużyło, a dziś Coobcio zrewidował skrzynie i mówi że sprzęgło jak nowe. W sumie miłe zaskoczenie. P.S. Mati, kolor wyszedł w pyte, naprawdę mi się podoba. Kaktus mięśnie wyrobiłeś trenujac tym sprzęgłem: D to jedyna opcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Po rozmowie z Coobciem założę pewnie Exedy organiczne stage 1 i zostawię dwumase. Mile widziane opinie innych co uzytkowali exedy stage 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 (edytowane) Kaktus mięśnie wyrobiłeś trenujac tym sprzęgłem: D to jedyna opcja Hehehehehehe, popłakałem się Edytowane 25 Kwietnia 2017 przez kaktuss_ML Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Czeska meta i sprzęgło ACT i 4glowy uda jak u hardkorowego koksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 słuszna decyzja z pozostawieniem koła 2 masowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 W niedalekiej przyszłości będę myślał nad zmianą sprzęgła więc chętnie podepnę się pod temat.Chcę zachować dwumasę, auto raczej nigdy nie przekroczy granicy 350KM więc co zapodać ( chodzi mi, aby nie chodziło ono jak w starym Jelczu, a zarazem wytrzymywało ewentualne dynamiczne starty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 To zapodaj exedy zamiennik oryginalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaktuss_ML Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 słuszna decyzja z pozostawieniem koła 2 masowego A czemu tak? Możesz Jarek rozwinąć? Pytam z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 To zapodaj exedy zamiennik oryginalu Podrzuć konkret jak możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Zgłoś się do Coobcia ma wszystkie te sprzęgła na handel to Ci wysle Albo tu masz stage 1 http://fmic.pl/exedy/39111-zestaw-sprzeglowy-exedy-stage-1-organiczne-03-06-nissan-350z-vg35de-z33.html?search_query=Exedy+350z&results=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kucharo Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 do HR"a będzie to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi