Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wskaźnik bieżącego poziomu spalania

Marcous

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

od niedawna posiadam Pulsara, w najbliższym czasie opiszę pierwsze wrażenia ale tak na gorąco chcialbym zadać pytanie użytkownikom tego auta czy też tak mają ?

Interesuje mnie wskazania tzw bieżacego poziomu spalania , wiadomo wraz z jazdą zmienia sie on wg aktualnego spalania  w wielkim uproszczeniu : duze przy przyspieszaniu - małe przy jezdzie z górki.  

Co kiedy stoicie przy włączonym silniku np na światłach ? jakie macie wskazanie na wyświetlaczu ? 

u mnie wyglada to tak np  dojeżdzam delikatnie do czerwonych swiateł , spalanie coraz mniejsze a po całkowitym zatrzymaniu wyświetlacz nagle zaczyna pokazywać maksymalne możłiwe spalanie , dziwne to dla mnie ale moze ten typ tak ma ? czy to norma? 

pozdrawiam

Marcous

Tak ma być. Logiczne przecież - wskaźnik chwilowego zuzycia paliwa w Pulsarze przelicza ilość spalonych litrów na 100km. Gdy stoisz nie pokonujesz km więc zużycie idzie na max.

W niektórych autach podczas postoju wskaźnik zużycia przełącza się na wskazanie ilości spalonych litrów na godzinę.

Tak ma być. Logiczne przecież - wskaźnik chwilowego zuzycia paliwa w Pulsarze przelicza ilość spalonych litrów na 100km. Gdy stoisz nie pokonujesz km więc zużycie idzie na max.

W niektórych autach podczas postoju wskaźnik zużycia przełącza się na wskazanie ilości spalonych litrów na godzinę.

Logiczne . Dziękuję. 

• 6 miesięcy temu...

Witam, 

czy ktoś uratuje moje zszargane nerwy i podpowie mi jak zmienić ustawienia, żeby  wyświetlacz wskazywał bieżące spalanie a nie jak w chwili obecnej Settings =enter itd .

Posiadam pulsara od dwóch tyg , na początku  to właśnie komputer wyświetlał , ponadto dało się sprawdzić spalanie  trip 1 itd .W tej chwili widzę ikonkę ustawień...

Witam,

czy ktoś uratuje moje zszargane nerwy i podpowie mi jak zmienić ustawienia, żeby wyświetlacz wskazywał bieżące spalanie a nie jak w chwili obecnej Settings =enter itd .

Posiadam pulsara od dwóch tyg , na początku to właśnie komputer wyświetlał , ponadto dało się sprawdzić spalanie trip 1 itd .W tej chwili widzę ikonkę ustawień...

Przełącznik po lewej stronie góra/dół nic nie zmienia? A może sobie zobacz, bo w wlaśnie w settingach można powyłączać wyświetlanie wszystkiego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...