clavikord Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Witam, mam 1.9dci. Po włączeniu klimatyzacji odrazu uruchamia się wentylator skraplacza i pracuje non stop. U Was też tak jest? Przy takich temperaturach? Dodam, że włącza się nawet na samym zaplonie Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 24 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 niezależnie od pogody działa, mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ale żeby na samym zapłonie już się włączał...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Tak. Sam zapłon, włączam klime i słyszę jak startuje wentylator Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 No to widać że ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Trochę szkoda jeździć, tymbardziej że mam nawyk cały czas włączonej klimatyzacji i szkoda silnika wentylatora Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Musisz zatem, albo pogodzić się z powyższym faktem, albo zmodyfikować styl jazdy co do używania podczas niej przez cały czas klimatyzacji. Decyzja należy wyłącznie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Dziękuję za tą pomocną rade . Poczekam na odpowiedzi innych, czy faktycznie ten typ tak ma, czy trzeba by podjechać do speca - czy może czujnik ciśnienia jest walniety, albo za dużo czynnika jest w układzie Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Lutego 2016 przez clavikord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Pożartować zawsze można ale jednak wydaje mi się że na zapłonie wentylator nie powinien się włączać. Powodem takiego stanu rzeczy może być niskie ciśnienie czynnika w układzie, uszkodzony czujnik temperatury lub przebicie na plusowym przewodzie. Daj koniecznie znać po diagnozie co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Też mi się tak wydaje, bo to wygląda jakby był podłączony na krótko pod włącznik klimy z odejściem czujnika. Klima nabijana co drugi rok, jestem właścicielem od listopada, ale zasadniczo od nowości w rodzinie i zawsze tak było z tą klimatyzacja. Podjade do speca od klimatyzacji i zobaczę co on powie Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 U mnie też tak było ale pojechałem do serwisu klimatyzacji nabili klimę i jakąś wtyczkę naprawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 hmm... ja mam swojego od 2lat i przyjąłem że ten typ tak ma, zwłaszcza po tym że po wyłączeniu klimy od razu się wyłącza też wentylator, chociaż faktycznie na moje oko układ klimatyzacji ma jakiś dziwny sposób działania. Denerwuje mnie np. że po uruchomieniu nie widzę jaki obieg jest włączony (wewnętrzny/zewnętrzny) wkurza mnie też że jak grzeje to dmucha dołem, jak jest temp. ustabilizowana to dmucha górą i dołem, a przy chłodzeniu zawsze tylko górą, mogło by być to ustalane w zależności od temperatury a nie cały czas tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Wygląda tak jakbyś miał na automatyczne sterowanie ustawione, Wówczas ciepłe by jak najszybciej zacieplić auto dmucha dołem, ustabilizowaną temperaturę wszystkimi nawiewami a zimne by ochłodzić góra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 zgadza się, jeżdżę na trybie auto bo dmuchawa w tym trybie fajnie działa, ale nie jest to przyjemne jak wali zimnym powietrzem po kostkach, bo silnik się jeszcze nawet nie nagrzał. czy np wsiadasz do nagrzanego w słońcu samochodu to przydało by się zacząć od dołu nadmuch żeby wygonić te gorące powietrze. No ale czego się spodziewać po samochodzie którego projekt powstał prawdopodobnie w 1997 roku. Tak wracając do kwestii samego wentylatora chłodnicy, to dzisiaj z rana było 0st C i trochę śniegu do zmiatania i zauważyłem że wentylator włączył się tak po około 15-20 sek od uruchomienia silnika więc od czegoś jest zależne jednak jego włączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 27 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 @up a miałeś klime włączona? A tak btw - bo wyżej temat został poruszony. W trybie auto nie pokazuje obiegu powietrza. Cały czas mi się wydawało że domyślnie jest on otwarty, ale czy w primerach to znaczy że jest automatyczne sterowanie obiegiem otwartym/zamkniętym? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 tak zawsze mam włączoną i zawsze na auto, praktycznie nigdy tego nie zmieniam, bawię się tylko temperaturą jak chce poprzestawiać klapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 nawet jak jest wyłączona klima to i tak odrazu się załącza wentylator u mnie i pracuje na ostatnich ustawieniach przed wyłączeniem silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) @skit zrobiłem rano tak jak i Ty. Odpaliłem na zimno z włączona klima. Wentylator się włączył też po pół minucie ale to dlatego że automat przez te pół minuty od odpału nie włączył dmuchawy wnętrza. Inaczej-gdzie jest presostat w tym samochodzie? Szukałem przed chwilą nie mogłem Go wypatrzec Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 28 Lutego 2016 przez clavikord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Inaczej-gdzie jest presostat w tym samochodzie? Szukałem przed chwilą nie mogłem Go wypatrzec Jest wkręcony z boku w chłodnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Dziś byłem u gościa od klimy. Sprawdziliśmy przekaźniki wentylatora, oraz presostat. Wszystko jest ok, wentylator włącza się nawet po odlaczeniu presostatu. Facet rozłożył ręce o przyznał że pierwszy raz widzi takie coś. Jakby wentylator był na krótko podłączony z przełącznikiem klimy. Dodam że historia samochodu od nowości jest mi znana nie była bita ani z klima nic nie było robione poza nabiciem Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 czyli wniosek jest taki że ten typ tak ma, chyba że wszystkie psują się tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Kompletnie bezsensowne rozwiązanie Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Wydaje mi się, skoro ciśnienie w układzie jest właściwe, że musi być jakieś przebicie, może na czujniku temperatury i to powoduje załączanie się wiatraka w czasie kiedy nie powinien się włączać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clavikord Opublikowano 1 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 Tak, ale za wentylator klimy przeważnie odpowiada czujnik ciśnienia. Temperatura rośnie to i ciśnienie też. A u Ciebie tez tak jest? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 19 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 U mnie zepsuł się wentylator. Sprowadzone w taki sposób że napięcie jest w wtyczce identyczne jak na akumulatorze . Jak uderzę w ten wentylator to się włączy i po chwili się wyłączy. Jechałem w upale to musiałem włączyć grzanie ze względu na wzrost temperatury silnika . Będę dzwonił do gości handlującymi częściami bo kupię jednak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi