Maciek85 Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Witam, mam pytanie. Czy wiatrak pod chłodnicą intercoolera powinien pracować cały czas czy załącza się w razie potrzeby ? Y61 2.8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 26 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2016 Fachowcem w tej kwestii nie jestem ale z tego co wiem to intercooler ma za zadanie chłodzić powietrze doładowujące silnik a nie chłodzić sam silnik Więc jego wentylator powinien się uruchamiać razem z turbiną, bo im chłodniejsze powietrze doładowania tym więcej tlenu potrzebnego do spalania zawiera w sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niebora Opublikowano 27 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2016 Włącza się w razie potrzeby - z przodu jest wkręcony czujnik temperatury ( kabelki i wtyczka ). Włącza się gdy robi się gorąco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek85 Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Włącza się w razie potrzeby - z przodu jest wkręcony czujnik temperatury ( kabelki i wtyczka ). Włącza się gdy robi się gorąco Ok dzięki za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.