Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Mapa do NC z 2015 - prośba

@ndy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Nissan Connect 2 (nie chwalę się tylko, tylko rozpoczynam wątek :whistle::ph34r:) - i w związku z tym mam prośbę o sprawdzenie poprawności wskazania pozycji na mapie 4EA0C z 2015.

W ciągu ostatnich 2 tygodni miałem okazję 3 razy "przelecieć" kaszankę autobahną Kraków <-> Rzeszów. 2 razy miałem włączoną mapę i gdzieś pomiędzy węzłami Tarnów i Dębica, 2 razy zdaniem NC "jechałem" (przez dobre 20km) raz "na przełaj", raz drogą techniczną wzdłuż autostrady.

Czy ktoś mógłby sprawdzić przy okazji (jadąc A4 w okolicy Tarnowa i Dębicy), czy ma podobnie? Podejrzewam błąd mapy z 2015. Chyba, że wariuje GPS, tylko dlaczego w tym samym miejscu?

Pozdrawiam!

A napewno jest z 2015,mam ten sam nr. na karcie a mapa jest z 2013r. więc nie wszystkie drogi są zaznaczone,tak wygląda nowa,zdjęcie jej jest nie moje tylko użytkownika forum.        post-96977-0-58737900-1456667745_thumb.j

post-96977-0-58737900-1456667745_thumb.jpg

Mam Nissan Connect 2 (nie chwalę się tylko, tylko rozpoczynam wątek :whistle::ph34r:) - i w związku z tym mam prośbę o sprawdzenie poprawności wskazania pozycji na mapie 4EA0C z 2015.

W ciągu ostatnich 2 tygodni miałem okazję 3 razy "przelecieć" kaszankę autobahną Kraków <-> Rzeszów. 2 razy miałem włączoną mapę i gdzieś pomiędzy węzłami Tarnów i Dębica, 2 razy zdaniem NC "jechałem" (przez dobre 20km) raz "na przełaj", raz drogą techniczną wzdłuż autostrady.

Czy ktoś mógłby sprawdzić przy okazji (jadąc A4 w okolicy Tarnowa i Dębicy), czy ma podobnie? Podejrzewam błąd mapy z 2015. Chyba, że wariuje GPS, tylko dlaczego w tym samym miejscu?

Pozdrawiam!

Mam QQ z 2014 i na tym odcinku (pomiędzy Tarnowem a Dębicą) jest błąd mapy. Rzeczywiście prowadzi obok śladu autostrady przez kilkanaście kilometrów.

Doprecyzuję. Chodzi o to, że na mapie jest w tym miejscu autostrada, ale pozycję samochodu pokazuje, tak jakby samochód jechał ok. 20m - 30m obok autostrady.

Akurat tam jest droga techniczna, więc kursor nią podąża zgodnie z jej kształtem. Jeśli za bardzo droga odchodzi - kursor "jedzie" przez pole.

Nurtuje mnie problem co tam źle działa - czy źle jest pozycjonowana mapa (bo pozycja GPS autostrady w tym miejscu jest w rzeczywistości inna) czy błędny jest odczyt GPS (np. gubi się). Problem pojawił się gdy jechałem ze zachodu na wschód i ze wschodu na zachód.

PS. Sprzedawca twierdził, że to mapa z połowy 2015. Na ebay mapy 4EA0C są opisane jako mapy z 2015. Mapa jest inna niż ta ze zdjęcia powyżej - taka jak w załączniku poniżej.

Mam QQ z 2014 i na tym odcinku (pomiędzy Tarnowem a Dębicą) jest błąd mapy. Rzeczywiście prowadzi obok śladu autostrady przez kilkanaście kilometrów.

O to mi właśnie chodziło. Dzięki.

PS. Może pod koniec gwarancji będę reklamował mapę i dostanę wersję z 2018? :punk::shiftyninja:;)

post-97412-0-11828400-1456669054_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...