hubert.c Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Witam . Miałem taką przygodę z moją damą, zbuntowała się w piątek i odpaliła na 3 garach. Na desce rozdzielczej kontrolna check engine. Podjechałem podpiąć pod kompa i okazało się, że jest błąd cewki na 4 cylindrze. Cewke wymieniłem, błąd skasowany i po 20km pojawił się znowu check engine, tym razem błąd zgłaszał katalizator (prawdopodobnie nie spalone paliwo szło w wydech) przejechałem trase równym tempem ok 20km 4 bieg 4,5 rpm. Moje pytanie jest takie czy powinienem od razu zamontować 4 nowe cewki i pomyśleć o wymianie dodatkowo świec ??. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Powodem uszkodzenia cewek jest przeważnie brak wymiany świec na czas (więc świece wymień). Przez niespaloną wachę katalizator powiedział pa-pa. Czy jest sens wymiany wszystkich pozostałych cewek? Nie sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Dokładnie po co cewki wymieniać jak działają sprawnie .ale jak cierpisz na nadmiar kasy to kup przynajmniej jedną i sobie ją trzymaj pod ręką jak padnie następna to podmienisz od razu a nie będziesz męczył silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert.c Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Cewki zostawiam bo są wporządku. Niestety błąd generuje katalizator :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 ale odpala na 4 gary ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert.c Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Teraz po wymianie ceki odpala bez problemowo na 4 gary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.