maniek1974 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Witam mam problem z kierunkowskazem prawym Kierunek bardzo szybko pulsuje wszystkie żarówki nie są przepalone (lewy kierunek pulsuje prawidłowo) co to jest za przyczyna ? Proszę o poradę ,jakieś wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Sprawdź dokładnie wszelkie żarówki z prawej strony. Następnie wyczyść np. papierem ściernym styki i użyj kontaktu. Jeśli będziesz miał i tak rozebrane częściowo lampy, to sprawdź masy lamp i żarówek. Jest na forum kilka tematów o brak masie w oświetleniu. To przypadek dość BARDZO uciążliwy w P12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Wielkie dzięki zastosuje się do tych wskazówek ,wczoraj przyczepę ciągałem a rano dziś kierunek be nie wiem czy to ma coś wspólnego z tym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 3 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 I to jest wielki Twój błąd że nie piszesz wszystkiego. Nic nie wspomniałeś o przyczepce. A jeśli to tylko takie były przyczyny......to bardzo małe...gdyż powinny być o wiele większe!!! Następnym razem opisuj dokładnie co, jak, gdzie, kto, z kim, itd, itp..... Jak masz podpiętą przyczepę, to Twój komp /ECU/ (już ma to zanotowane i wie jak rozdzielić napięcia na oświetlenia), jeśli czegoś brak lub jakość jest nie takowa, to daje Ci info ----- w różnych postaciach, do utraty mocy silnika włącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 I co można teraz z tą usterką zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Bez przyczepki jest wszystko ok ? a z podpieta przyczepka tobie szybciej pulsuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1974 Opublikowano 4 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 To się działo bez przyczepy . Dzisiaj po południu wrócił kierunek do prawidłowego działania . Holera wie co to było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz12 Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Masa tylnich lamp,ja ostatnio miałem te przypadłość,wreszcie się wziąłem za nie,tak profilaktycznie zrobiłem na dwóch lampach i mam spokój,o dziwo jakby bardziej był bardziej dynamiczny.dynamiczny. Troche się pomęczyłem ponieważ ciężko przylutować kabel do wkładu ale dałem rade.Objawy jakie były to kierunki dziwne zachowanie,migająca kamera cofania i jarzące się światło przeciwmgielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 Ja znowu miałem taki przypadek, że gdy podpiąłem przyczepkę i podłączyłem światła, to przy włączeniu kierunków prawy migacz zaczął piszczeć tak jakbym miał nie zapięte pasy, przy odłączeniu przyczepki przed 2 kolejne dni zostało tak samo, później samo się naprawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Ja znowu miałem taki przypadek, że gdy podpiąłem przyczepkę i podłączyłem światła, to przy włączeniu kierunków prawy migacz zaczął piszczeć tak jakbym miał nie zapięte pasy, przy odłączeniu przyczepki przed 2 kolejne dni zostało tak samo, później samo się naprawiło To sprawdź przewody w gniazdku. Po włączeniu kierunku (przy podłączonej przyczepie) powinien być ten dźwięk. Mówi o tym nawet instrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkelo Opublikowano 6 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Z przewodami jest wszystko ok. Nie przeszkadza mi to bo podczepiam przyczepkę może raz w miesiącu Ale wydaje mi się że to wina przyczepki bo gdy podczepiłem lawetę w tym tygodniu bo wszystko było ok, przy lewym/prawym kierunkowskazu był ten dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czyli trzeba sprawdzić oświetlenie i styki w przyczepce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi