sulek1124 Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Witam, mam kilka pytań, może ktoś z Was zna na nie odpowiedzi 1. Mam w moim "Notesie" skrzynię automatyczną, jaki olej i co ile wymieniać? 2. Czy przy drążku zmiany biegów tam gdzie jest opis P, R, N, D, 1, 2 te napisy są podświetlane? Bo nie wiem czy nie ma czy tylko może jakaś żaróweczka się spaliła. 3. Nie działa mi gniazdo zapalniczki przednie, te zaraz pod panelem klimatyzacji, tylna na końcu tunelu środkowego działa. Od czego zacząć szukać usterki? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Ad3. Wymień - sprawdź bezpiecznik w panelu na wysokości lewego kolana kierowcy, o ile dobrze pamiętam, dolny rząd ostatni albo przed ostatni po prawej stronie. Ad2 A podświetlenie deski i pozostałych przycisków Ci działa ? Bo jeśli tak to najprawdopodobniej spaliła się żaróweczka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sulek1124 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Tak, reszta deski podświetlana jest w 100%, stad moje pytanie. Wiesz może jak do tej żaróweczki się "dokopać"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 W załączonym pliku masz rysunki jak to jest mocowane, co prawda nie z automatem ale zapewne jest tak samo. podobnie jest w micrze a niedawno dawałem opis jak dobrać się do podświetlenia w automacie, opis znajdziesz tu; http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/102544-podswietlenie-galki-biegow-w-micrze-12-automat-2005raz-dziala-raz-nie/ IP PRZYŻĄDY TABLICY.PDF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.