szmolik Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Dzięki Panowie za miłe słowa, w gwoli ścisłości nie "zaczesuje resztek siwych włosów itp" ,po prostu jak dla mnie mało estetycznie wygląda obdarta gałka, która po wejściu do samochodu od razu rzuca się w oczy i wręcz odstrasza. To chyba normalne że zużyte elementy się wymienia, naprawia itd. berater rozumiem, że Twoje auto godnie się starzeje razem z klockami, tarczami, filtrami i dziurami w dywanikach, ale innych do tego nie musisz przekonywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Nie muszę, ale pomarudzić mi wolno . A porównanie wytartej dźwigni zmiany biegów do zużytych tarcz czy klocków, bardzo odkrywcze, wręcz nowatorskie. Muszę to przemyśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmolik Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 "Odkrywcze i nowatorskie" ? Posługuj się słowami w odpowiednim kontekście, bo nie ma nic gorszego jak nieudolne próbowanie ironizowania O dziurach w dywanikach zapomniałeś dodać. Znalazłem foto jak wyglądała wcześniej, teraz można porównać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Panowie, jest git i też tak zrobię ze swoją Prawda jest taka że Nissan używa materiałów tandetno-lipnych i trzeba wiele poprawić, choćby dla własnej satysfakcji, nie koniecznie dla innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitu Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Witam! Zabieram się za wymianę gałki skrzyni biegów w Nissanie X-Trail T31. Gałka w skórze, skrzynia MT. Czy ktoś wie jak się do tego zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 8 godzin temu, vitu napisał: Witam! Zabieram się za wymianę gałki skrzyni biegów w Nissanie X-Trail T31. Gałka w skórze, skrzynia MT. Czy ktoś wie jak się do tego zabrać? Najlepiej od przejrzenia forum ,bo są o tym wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, piotrek3 napisał: Najlepiej od przejrzenia forum ,bo są o tym wątki. z tego co ja pamietam to wlasnie nie ma, chyba bylo cos o T30 ale nie o T31 wertowalem nawet autralijskie forum i nic nie znalazlem Edytowane 8 Października 2019 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 W T30 jest na gwincie, w T31 jest na wcisk. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitu Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 13 godzin temu, Thunder napisał: W T30 jest na gwincie, w T31 jest na wcisk. Rzeczywiście!!! działa. Tylko trzeba było gumowym młotkiem podbić bo gałka jest na zatrzask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 (edytowane) @vitu moglbys zrobic jakies zdjecia dzwigni i ew. galki w stanie rozdzielonym (i wrzucic na forum) zeby potomni wiedzieli gdzie i jak przylozyc 'sile'? ; ) sprobuje Cie skorumpowac ; ) bedzie plus : ) Edytowane 10 Października 2019 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielon Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Hej ! To jak jest jakiś manuał jak zmienić gałkę ? Nowa czeka już w pudelku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 23 minuty temu, Zielon napisał: To jak jest jakiś manuał jak zmienić gałkę ? Będziesz czekał z wymianą do momentu, aż ktoś nagra Ci z tej czynności film ? W dniu 9.10.2019 o 11:05, vitu napisał: Rzeczywiście!!! działa. Tylko trzeba było gumowym młotkiem podbić bo gałka jest na zatrzask. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielon Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 tak, albo poda dokładnie co i jak. Ja znalazłem coś takiego - za pare dni działam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas88despol Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 5 godzin temu, Zielon napisał: tak, albo poda dokładnie co i jak. Ja znalazłem coś takiego - za pare dni działam. Zmieniałem miesiąc temu. Tak jak podali przedmówcy, gałka jest wcisk dlatego jest jednorazowa bo przy demontażu napewno kawałek plastiku z wewnątrz odpadnie. Nie żebym był pudzianem ale trenuje więc parę w łapach mam ale mojej w zyciu bym nie ściągnął gołymi rekoma. Najlepiej zrobić to tak: Metalowe kombinerki lub szczypce zacisnąć mocno na drążku zaraz pod gałką i zapierając o nie płaski duży śrubokręt podważać gałkę po trochu z obu stron. Przy tym nie trzymać głowy nad nią bo jak pod naciskiem wystrzeli to oprócz nowej gałki w aucie będzie trzeba jeszcze gałkę oczna skombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Trzeba odpiąć mieszek ,chwycić dobrymi kombinerkami za drążek tuż pod gałką.Zacisnąc mocno i nastepnie najlepiej dużym, płaskim wkretakiem opartym o kombinerki podważać w około gałkę delikatnie. Nigdzie nie wystrzeli ,wypnie sie z plastikowego zatrzasku i wtedy tylko wcisnąc nowa i to wszystko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi