krzycho59 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Witam, mam nietypowa prośbę. Ponieważ wyciera mi się gałka zmiany biegów zacząłem poszukiwania nowej. Na starej wyłazi piekny pomarańcz - ściera się farba z plastikowego dekla. To już drugi przypadek- (moze z przyzwyczajenia rękę trzymam na dźwigni zmiany biegów), pierwsza wymienili na gwarancji z drugą rzecz jasna do serwisu nie pojadę bo chyba koszt to ok 600 zł. Znalazłem ładną momo gtr2 ale swoje tez kosztuje. Gdyby ktoś z Was natknął się na ładną gałe podrzuccie link może coś wybiorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (...) (moze z przyzwyczajenia rękę trzymam na dźwigni zmiany biegów) Bardzo zły nawyk. Nie tylko dla tego,że wyciera się gałka - taki niewinny wydawałoby się nawyk powoduje zużycie elementów wewnątrz skrzyni biegów - gdyż elementy te pracują wtedy w niedokładnie takich pozycjach jak powinny. (to jedna z rzeczy, którą wbił mi do głowy x-lat temu instruktor) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissanek94 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 ja kupiłem gałkę skunk2 do tego mieszek zamszowy czarny z czerwoną nicią ,ładnie skromnie skomponowało się.http://www1.picturepush.com/photo/a/13740739/640/13740739.jpg Może gałka Nismo ? http://g02.a.alicdn.com/kf/HTB1eyk2IVXXXXbpXFXXq6xXFXXX6/Hight-Quality-Universal-for-all-year-font-b-NISMO-b-font-5-6-Speed-Modified-Car.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_S Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 podepnę się z pytaniem. Poszukuję gałki zmiany biegów do P12 ostatnio nawet zamówiłem ale okazało się, ze nie do końca jest ona do P12 bo trzeba było montowac jakieś przejściówki gwintów i inne cuda co spowodowało, że gałka była ciut wyżej niż oryginał a to mi nie pasuje. może ktoś ma jakieś pozostałości po P12 lub wie gdzie kupić takową PASUJĄCĄ bez przejściówek Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 A nie da sie tego plastikowego dekla jakoś odkleić i pomalować albo czymś okleić? Albo używka w bdb stanie na alledrogo http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ga%C5%82ka+juke&bmatch=s0-uni-1-4-0229 Zawsze to tylko 30% ceny salonowej a na swojej poeksperymentujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Bardzo zły nawyk. Nie tylko dla tego,że wyciera się gałka - taki niewinny wydawałoby się nawyk powoduje zużycie elementów wewnątrz skrzyni biegów - gdyż elementy te pracują wtedy w niedokładnie takich pozycjach jak powinny. (to jedna z rzeczy, którą wbił mi do głowy x-lat temu instruktor) Dokładnie mnie mój śp instruktor- też wbił do głowy nie trzymanie ręki na gale i nogi na sprzęgle I skrzyni żadnych nie naprawiałem a było wiele a tym bardziej sprzęgła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 10 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 (edytowane) Dokładnie mnie mój śp instruktor- też wbił do głowy nie trzymanie ręki na gale i nogi na sprzęgle I skrzyni żadnych nie naprawiałem a było wiele a tym bardziej sprzęgła Dziękuję wszystkim którzy mają coś do powiedzenia i przekazania informacji w temacie tego wątku........... A nie da sie tego plastikowego dekla jakoś odkleić i pomalować albo czymś okleić? Albo używka w bdb stanie na alledrogo http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ga%C5%82ka+juke&bmatch=s0-uni-1-4-0229 Zawsze to tylko 30% ceny salonowej a na swojej poeksperymentujesz. Też o tym myslałem, np pomalować na kolor nadwozia- trochę farby zostało z malowania płetwy rekina. No i muszę rozgryźć demontaż gały a to nie jest takie proste bo ona jest montowana na plastiku klejonym do drążka- z plastiku można ją jakimś sposobem zdjąć, podważając jakieś zatrzaski ( to informacja z zaprzyjaźnionego serwisu Nissana). Druga możliwość to demolka- ukręcając schodzi z plastikiem ale nie można z powrotem już starej założyć. Edytowane 10 Marca 2016 przez krzycho59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_S Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Ja do swojego znalazłem używkę za 44 zł bez przesyłki i chyba kupię jest na pewno w lepszym stanie niz moja a rozebrać się jej nie bardzo da żeby odnowić :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 10 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2016 Też o tym myslałem, np pomalować na kolor nadwozia- trochę farby zostało z malowania płetwy rekina. No i muszę rozgryźć demontaż gały a to nie jest takie proste bo ona jest montowana na plastiku klejonym do drążka- z plastiku można ją jakimś sposobem zdjąć, podważając jakieś zatrzaski ( to informacja z zaprzyjaźnionego serwisu Nissana). Druga możliwość to demolka- ukręcając schodzi z plastikiem ale nie można z powrotem już starej założyć. Wytrzesz farbę. Lepiej poszukać czegoś z naprawdę metalową "główką" lub przynajmniej tą górną częścią....jeśli są takowe dostępne na rynku :/ daj foto - popatrzymy , pomyślimy , może doradzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Krzychu, albo takie coś tylko nie wiem czy rozmiarowo podejdzie. http://allegro.pl/3d-naklejka-nalepka-emblemat-na-galke-zmian-biegow-i6036724386.html Edytowane 11 Marca 2016 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 11 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Krzychu, albo takie coś tylko nie wiem czy rozmiarowo podejdzie. http://allegro.pl/3d-naklejka-nalepka-emblemat-na-galke-zmian-biegow-i6036724386.html Poniżej zdjecia mojej wytartej i trzy modele które mi się udało znaleźć oczywiście bez tego srebrnego dołu(wsteczny). Brakuje mi tylko jakiegoś czerwonego akcentu. Edytowane 11 Marca 2016 przez krzycho59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Naprawa obkleić i pomalować farbą............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Dobiegł końca żywot mojej oryginalnej gałki. Dla ciekawości nowa-serwis 570 zł, o cenę czarnej z czerwonymi obszyciami Nismo nawet nie sprawdzałem ale sprzedawca w serwisie był pewny że x2. Zdjęcie gałki to dość duże wyzwanie- trzeba użyć dość dużej siły- gałka jest na zatrzaskach- w mojej sie wyłamały. Potem adoptując do nowej gałki trzeba zlikwidować plastik na którym jest osadzona gałka oryginalna i tu zamykamy chyba drogę do powrotu do fabrycznych akcesoriów albowiem plastik trzeba niestety zniszczyć. Montaż dalej to już pikuś. Załączam zdjęcia choć do końca nie jestem zadowolony bo po głowie chodzi mi Momo z pierwszego postu ale ta cena...(choć to 60% fabrycznej niby skóry z lakierowanym plastikiem na górze). Muszę jeszcze dodać że pomimo swoich kształtów bardzo ładnie leży w ręce ( a tego się obawiałem) i nie ma najmniejszych problemów z sięgnięciem do wstecznego. Edytowane 22 Marca 2016 przez krzycho59 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Kształt ,że tak powiem klasyczny - więc leży dobrze w dłoni Elegancko ... i masz czerwony akcent - pasuje jak ulał Tylko pamiętaj - nie trzymaj szacownej bez przerwy na gałce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 A jak już musisz trzymać rękę nie na kierownicy, to lepiej na damskim kolanie . Gałeczka super - i nitka i pseudo metaliczne dodatki idealnie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 A jak już musisz trzymać rękę nie na kierownicy, to lepiej na damskim kolanie . Gałeczka super - i nitka i pseudo metaliczne dodatki idealnie pasują Buntuje się moja połóweczka jak trzymam rączkę na jej kolanku więc ta błądzi tu i tam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Krzychu, wyszło elegancko , oby wytrzymała dłużej niż fabryczna. Ile dałeś za nową gałkę i gdzie kupiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Buntuje się moja połóweczka jak trzymam rączkę na jej kolanku więc ta błądzi tu i tam.. Ja trzymam na ręcznym serio ... nooo ale jestem kobietą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 A ja prawą rękę opieram o podłokietnik i bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Krzychu, wyszło elegancko , oby wytrzymała dłużej niż fabryczna. Ile dałeś za nową gałkę i gdzie kupiłeś? Alledrogo, 60zł z przesyłką, jak widzisz po cenie szansa że wytrzyma dłużej jest mała ale teraz wymiana gałki to 1 min i jest nowa. Za ta cenę mogę wymieniać co dwa lata. Będziesz chciał link do aukcji napisz.. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Buntuje się moja połóweczka jak trzymam rączkę na jej kolanku więc ta błądzi tu i tam.. Spróbuj zatem przenieś rączkę z kolanka na udo . Często działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michol-1971 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Przymierzam się do zakupu używanej od Note`a, wygląda identycznie jak do Juke`a i prawdopodobnie mocowanie jest takie samo. Koszt używki niepowycieranej na alledrogo z przesyłką to około 70 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi