Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kontrolki ESP, poślizgu i silnika

darks

Rekomendowane odpowiedzi

Stałem się dzisiaj posiadaczem Q, no i pierwszy dzień od razu z przygodą :(

Dzisiaj ruszając, zapomniałem się i ruszyłem na zaciągniętym ręcznym. Dosyć szybko się zreflektowałem i zwolniłem hamulec. Jednak na wyświetlaczu zapaliły się żółte kontrolki ESP i poślizgu a później także żółta lampka silnika.

Ponieważ to pierwsze moje doświadczenie z tym autem prosiłbym doświadczonych wyjadaczy o podpowiedź co mogło się stać.

Byłem na środę umówiony do serwisu na wymianę oleju, fitrów itd. 

Czy mam na gwałt szukać jakiegoś serwisu wcześniej czy mogę z tym ostrożnie przejeździć do tej środy?

Dopóki sie nie świeci na czerwono to mozesz jeździć, zwracaj jednak uwagę na wskaźniki i plyny czy sa w normie :-)

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Możliwe, że koła były przyblokowane i czujniki absu odebrały błędne dane, jeżeli mielibyśmy powiązać te dwie sytuacje. Jak będziesz w serwisie niech podłączą do komputera i sprawdzą błędy, wtedy się więcej dowiesz :) Dobrym rozwiązaniem też jest zakup interfejsu diagnostycznego na bluetooth i pobranie na smartfona programu Torque. Sprawdzisz nim większość błędów w samochodzie i jak kolejny raz zaświecą Ci się jakieś kontrolki będziesz wiedział co i jak. Oczywiście samo ich wykasowanie nie rozwiąże problemu, ale zawsze uspokoi (albo i nie ;)).

Sorki przegapiłem post :)
Może być taki jak Kolega wyżej podał. Taki za 30zł jest w porządku. Może być na WiFi albo bluetooth.

Niedawno kupiłem oznaczony iCar na WiFi i też dobrze działa, choć tylko go raz użyłem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...