nissterr Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 nisster, jaki masz rozmiar tych duratraców u siebie? to jest 245/75R16 na oryginalnych alu? Wiesz moze jakie et maja twoje felgi? 245/75/16 na oryginalnych felgach (nie wiem jakie et). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozyriev Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Prawie skończone home made całkowity koszt nie przekroczył 400 pln przestrzeń jest całkowicie wykozystana niestety zabudowa nie mogla byc ani cm dłuższa ani szersza dwie suflady o dl 60 cm na prow. pelny wysuw plusdwa schowki za siedzeniami w przedniej części zabudowy całość wykończona wykladzina obiciową i profilami z laguny. Jestem w stanie samodzielnie to wyjac bo waży niespełna 60 kg. Ja jestem zadowolony a Wy sami ocencie Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Że ja na coś takiego nie wpadłem, w bagażniku psy jeżdżą a pod psami idealnie by się zmieścił sprzęt do polowania. Super sprawa.Brawo Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dzięki Panowie właśnie wróciłem z objazdówki po Italii i faktycznie tak jak Nissterr pisał bywa różnie. Ogromnym zaskoczeniem dla mnie są Apeniny gdzie można śmiało jeździć samochodem po Górach natomiast w Alpach nie próbowałem nawet bo odnosiłem wrażenie że nie zbyt przyjaźnie na nas patrzą - może mi się tylko wydawało . Przepiękny region do jazdy off to Toscana setki km szutrowych. jedynie z tym spaniem problem jeśli chcecie rozłożyć namiot to pozostają tylko kempingi niektóre bardzo drogie nawet 50 euro za noc ale sa tez bardzo przyjemne polecam jeśli ktoś się wybiera to np w Bracciano nad samym jeziorem nocka 14 euro. dosyć zanudzania jeśli będą pytania chętnie odpowiem a poniżej kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Fajne fotki Cena paliwa we Włoszech nadal zabija? Nigdzie nie dało się na dziko rozbić? Na tych nad wodą jest wystarczająco miejsca na namiot, o ile to odludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Nie wiem jak na autostradzie bo nie jechałem nimi przez italie ale nawet w małych miastach cena jest wysoka zwlaszcza jesli nie tankujesz selfservice (czyli sam) cena srednio wyzsza o 20-30 €cent przykladowo w pisie za 1l ON zaplacilem 1,439 z platnoscia przy kasie na innej stacji tankowalem w czasie siesty musialem skorzystać z self'a i placilem 1,239€cent dla porownania po przekroczeniu granicy z Austrią nie na autostradzie za litr placilem 0,894 ( na autostradzie 1,233) tak ze ceny sa dosyć rozbieżne i wysokie Co do noclegu to w apeninach spotkałem Włochów TLC i jeep GC twierdzili ze spali u szczytu monte carchio dwie noce nad morzem wydaje mi sie raczej nie możliwe tymbardziej w miesiącu sierpniu -urlopowym dla Włochów za to plusem jast to ze. W zadnym miescie nie ma korkow wrecz niewierygodnie pusto jest na drogach tłumy są tylko nad morzem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 W Gruzji ceny ropy rzadko przekraczały 3zł (między 1,30, a 1,60 lari) i wszędzie można na dziko 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 5 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Wreszcie powstał opis jakby nie patrzeć skrócony budowy mojej zabudowy http://hcd-customdevices.pl/index.php/c ... imitstart=a foty z wycieczek wrzucam tutaj https://www.facebook.com/movadocamper/ od siebie powiem tyle że jest super ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Hej. Kolego Nissterr, czy zdradziłbyś gdzie założyłeś drugi aku? Pod maską przesuwając wlot powietrza? Przymierzam się do takiego rozwiązania i nie chciałbym wyważać otwartych drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 28 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 Hej. Kolego Nissterr, czy zdradziłbyś gdzie założyłeś drugi aku? Pod maską przesuwając wlot powietrza? Przymierzam się do takiego rozwiązania i nie chciałbym wyważać otwartych drzwi Zerknij tutaj .... http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/71580-dwa-akumulatory-w-terrano-ii/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 29 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2016 Dzięki za linka, dokładnie o te informacje mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2017 Może tutaj .. nagle się okazało że mam wolne 10-16 luty, wypadałoby zagospodarować ten czas - ktoś ma pomysł na wyjazd, albo jedziemy z nami ? Jeszcze czas dołożyć ogrzewanie podpowiem jakby coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellsin Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Od siebie dodał bym Islandię, jest co prawda "egzotycznym" krajem Europy, dodatkowo drogim i oddalonym, ale to co oferuje w zamian (oprócz silnego wiatru i deszczu lub śniegu padającego pionowo), dużo rekompensuje poniesione koszta. Dużo dróg off-roadowych i stricte terenowych, gdzie osobówki nie mają nawet zgody na wjazd, chyba że na własną odpowiedzialność w razie w Akurat zdjęcie przedstawia jedną fotkę z okolic Thórsmörk, raczej poruszałem się do tej pory po południu kraju, niżeli po centrum i północy, a obecnie prawie nigdzie, z racji tego że moim zdaniem auto jest jeszcze za słabo przygotowane do takiego terenu, plus nie mam z kim jeździć w duecie, a lepiej czasem mieć pomoc jak wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Jest na liście ... marzeń .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellsin Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Hugh_H - fakt niestety dojazd sam do Danii już kosztuje, a jeszcze trzeba liczyć prom w dwie strony, który poza sezonem kosztuje mniej i płynie 3 dni zamiast bodaj prawie tygodnia, ale i tak słono kosztuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Jeżeli byś napisał orientacyjne koszty to wiele osób na pewno by się ucieszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dołączam się do prośby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellsin Opublikowano 23 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2017 Bardzo odkrywczo nic ciekawego nie napiszę, ponieważ dużo jest uzależnione od daty przyjazdu. Dojazd do Danii - każdy liczy według własnego auta i odległości. Prom - tu koszt można policzyć na stronie on-line (Smyrill line) ceny od 450 eu w górę za osobę z pełnym wyżywieniem w jedną stronę; Na wyspie - noclegi w zależności od terminu wahają się od 15 tyś. ISK (ok.550 zł) za dobę na 4 osoby w guesthousie, do naprawdę dużych sum, dlatego lepiej spać w aucie lub mieć namiot. Jeśli ktoś będzie bardziej zainteresowany, to mogę coś tam nieco popisać, pododawać fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonc2 Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Koledzy może by tak zorganizować jakiś zlot fanów terrano, do tego jakaś delikatna traska turystyczna też by siadła. Ma ktoś zdolności organizacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zloty są organizowane .... ale bez tras turystycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 Jak to bez turystycznych - w Krzyżowej tylko turystyczne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonc2 Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 dlatego pisze o trasach turystycznych bo nie kazdy ma furmane przystosowana to offroadu (na przykład ja), w kazdym razie ja bym sie pisał na taki wypad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 27 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2017 a masz przystosowany do turystyki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simonc2 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 do turystyki to chyba nie trzeba miec auta przystosowanego jakoś szczególnie, wystarczy jakies spanie (z tym nie ma problemu) kuchenka gazową mam. Tak naprawde to nigdy nie uczestniczyłem w takiej wyprawie wiec zawsze przyjme jakies porady. Ja tak myslałem na początek o wyprawie 1 dniowej, góra 2 dniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 do turystyki to chyba nie trzeba miec auta przystosowanego jakoś szczególnie, wystarczy jakies spanie (z tym nie ma problemu) kuchenka gazową mam. Tak naprawde to nigdy nie uczestniczyłem w takiej wyprawie wiec zawsze przyjme jakies porady. Ja tak myslałem na początek o wyprawie 1 dniowej, góra 2 dniowaTo zależy z mojego doświadczenia wiem że ludzie są różni i taka jest zależność że im więcej samochodów bierze udział w wyjeździe tym wiecej problemów się pojawia. Dlatego ciężko zorganizować takie wypady. Najlepiej wychodzą takie spontaniczne Nie wiem jak na autostradzie bo nie jechałem nimi przez italie ale nawet w małych miastach cena jest wysoka zwlaszcza jesli nie tankujesz selfservice (czyli sam) cena srednio wyzsza o 20-30 €cent przykladowo w pisie za 1l ON zaplacilem 1,439 z platnoscia przy kasie na innej stacji tankowalem w czasie siesty musialem skorzystać z self'a i placilem 1,239€cent dla porownania po przekroczeniu granicy z Austrią nie na autostradzie za litr placilem 0,894 ( na autostradzie 1,233) tak ze ceny sa dosyć rozbieżne i wysokie Co do noclegu to w apeninach spotkałem Włochów TLC i jeep GC twierdzili ze spali u szczytu monte carchio dwie noce nad morzem wydaje mi sie raczej nie możliwe tymbardziej w miesiącu sierpniu -urlopowym dla Włochów za to plusem jast to ze. W zadnym miescie nie ma korkow wrecz niewierygodnie pusto jest na drogach tłumy są tylko nad morzem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 19 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 (edytowane) Białoruś - turystyczna objazdówka: Edytowane 19 Czerwca 2017 przez nissterr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi