Dżem Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Michał, zajebiaszczo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Kapitalnie Jeździsz wg ustalonej marszruty i takie miejsca do spania ogarniasz przy wyznaczonej tarasie, czy na żywioł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 21 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Noclegi generalnie na żywioł Miałem tylko zaplanowany nocleg nad jeziorem pod Mińskiem bo pasowało mi rano zwiedzanie miasta. Na miejscu okazało się że to ulubiona miejscówa rybaków i musieliśmy trochę się oddalić by mieć spokój. W większości przypadków jedziemy i jak już mamy ochotę na nocleg lub w pobliżu widać fajne zbiorniki wodne zjeżdżamy w bok: do wsi; w las, etc. Na tablecie w apce Locus wszystko ładnie widać. Mapy biorę stąd: http://www.openandromaps.org/en/downloads Marszrutę wcześniej miałem przygotowaną i wgrana właśnie do Locusa i jazda po niej (oczywiście na miejscu zawsze są modyfikacje). Marszrutę do gpx robię w: http://www.gpsies.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zolwik_Tuptus Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Właśnie wróciliśmy z naszej kolejnej wyprawy tym razem 4690 km przez Serbię Czarnogóra Albania Bosnie i Hercegowina Chorwacja i Węgry Było świetnie zwłaszcza na odcinku offroad Albania Czarnogóra Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 31 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Piękne widoki - cudowna sprawa odkrywanie takich miejsc My w tym roku zaliczyliśmy Rumunię - ale za rok kto wie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Gratulacje! Ciekawi mnie to podcięcie seryjnego zderzaka. Było tylko chlast czy jeszcze jakieś zabiegi dla podtrzymania go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djdomin35 Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Cięcie zostało wymuszone przez jakiegoś życzliwego zlosliwca który wstawił dwiepionowe rury koloru zielonego w wysokiej trawie na drodze niestety ich nie zauważyłem i pokazałem zderzak na tej szerokości której brakuje dodatkowo w paru innych miejscach ale dało się podawać a tego czego niema po prostu ciach, od spodu przykrecony jest do płyty wyciągarki i jakoś się trzyma kiedyś muszę się zabrać za złapanie stalowego ale narazie brak czasu i floty Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Dobre rozwiązanie bo to tak potrzebne jak...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrOla Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Kolego Simonc2... Moje doświadczenia z organizacji przeróżnych wyjazdów po kraju jak i po europie mówią mi, że zgadać się z ludźmi na "wyjazd turystyczny" jest równoznaczny z wygraną w totka-każdy ma inne pojęcie turystyki i musisz być przygotowany psychicznie na to, że jak ktoś tupnie nogą to Ty musisz się z tym liczyć nawet w przypadku błahych dla Ciebie powodów. Jeśli chodzi o Terrano nie offroadowe, a czysto turystyczne(czyli moje), to zrobiłem 2 tygodniowy wyjazd po polsce bez boxa na dachu i wszystko weszło do auta + spaliśmy w nim przerzucając przed snem parę gratów na przednie siedzenie. Aktualnie w poniedziałek ruszamy na dwa tygodnie objazdówki po kraju i nie bawimy się w namioty-śpimy w furze. Materac 140x200, kanapa z tyłu położona podobnie jak środkowy rząd, szczelina między nimi wypełniona dwoma pledami i wyro gotowe. Każda szczelina, wolna przestrzeń wykorzystana w przemyślany sposób pod kątem dostępności do niej i priorytetów. Także podsumowując... Zacznij od wypraw turystycznych z drugą połówką, czy kim tam chcesz, bo to często bywa wystarczającym wyzwaniem Ale że ja się nie pochwaliłem zdjęciami z zeszłego roku...? Ja nie wiem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2019 Kochani nadszedł ten smutny czas i po 12 latach rozstałem się z moim ukochanym osiołkiem ;( Pocieszające jest to, iż nowy właściciel jest z kręgu terenowo-wyprawowego i zamierza go dopieścić, ponaprawiać co trzeba i dalej użytkować zgodnie z przeznaczeniem W związku z tym faktem raczej nie będę zaglądał regularnie na forum - zatem oficjalnie serdecznie się z Wami wszystkimi żegnam cyfrowo. W realu na pewno zobaczymy się gdzieś na szlaku... PS wycieczek bliższych i dalszych nie odpuszczam, a wręcz zintensyfikuje ze względu na bardziej dedykowane temu auto (H1 Starex 4x4) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nissterr Opublikowano 6 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2020 Hejka Teraz jeździmy tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi