Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z klima 350z

Vinnie

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio kiedy stałem na odpalonymi silniku, coś jakby strzeliło i zasyczalo i delikatnie zakopcilo sie nie wiem czy z pod silnika czy wlotu do,nagrzewnicy. Wyłączyłem od razu auto bo sie wystraszyłem.. myśle ze to z nagrzewnicy raczej, bo smierdzialo tez w środku samochodu po włączeniu klimy i dalej śmierdzi Dodam ze grzanie działa i chlodzi rownież. Mam natomiast wrażenie ze jakby trochę słabiej.

Miałem wcześniej problem z klima i dalej to występuje po tej sytuacji, ze po przełączeniu na minimum zimnego chłodzi spoko ale dam o dwa stopni wyżej i od razu grzeje prawie na maxa a nie zmienia stopniowo temu. Co to może być? Wszystko jest szczelne i nabite na max bo ostatnio byłem z tym u mechanika- przed cała ta sytuacja jeszcze.

Nie wiem co to może być?

Coś mi się wydaje, że gdybanie to nic nie da w tej sytuacji czeka Cię wizyta u klimatologa w celu sprawdzenia szczelności i sprawności elementów układu.

Jak będziesz u klimatologa to sprawdź prognozę na lato :-) 

Też miałem problem z klimą, musiałem wymienić przewody i chłodnice bo zahaczyłem o coś i rozszczelnił się układ chłodzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...