wojtek SB Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 witam mam almerke n-16 1.5benzyna 90km 2002r. od nowosci z salonu pl.Mam pytani - jaki płyn do wspomagania układu kierowniczego mogę dolać ponieważ stan w zbiorniczku mi się obniżył poniżej minimum a nie wiem jaki jest typ oryginalnego płynu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Poczytaj tu; http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/81726-n16-wymiana-plynu-wspomagania-kierownicy/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek SB Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Dzięki za podpowiedż ale chodzi mi o dolanie do oryginalnego płynu do wspomagania nie o wymiane na nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Masz książkę / instrukcję auta? Tam wszystko pisze. (instrukcja bodajże mówi : Dexron III (czerwony) lub ekwiwalent / i tu masz wybór np.Valvoline ATF 1, Mobil ATF - nr nie pamiętam 220 lub 230) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek SB Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 ok.dzięki faktycznie w instrukcji obsługi powinno być bo model płynu do skrzyni biegów był wpisany bo wymieniałem - dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 jest z pewnością - pod koniec książki znajduje się tabela ze wszystkimi płynami "ustrojowymi" zalecanymi przez Nissana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Instrukcja to raz, w temacie który Ci podałem pisze jaki płyn jest dedykowany fabrycznie a trzy, istotne przy dolewkach, to kolor płynu jaki masz w układzie zalany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.