FatherJoe93 Opublikowano 16 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 WitamJestem posiadaczem Zetki od pół roku i do dnia dzisiejszego wszystko było tak jak być powinno czyli pilot (eu) zwyczajny lock i unlock otwierał mi jedynie drzwi i zamykał , bagażnik otwierałem mechanicznie czyli przez dwukrotne naciśniecie przycisku wiadomo o co chodzi.Wszystko zmieniło się dnia dzisiejszego , rano otwieram autko , wsiadam...chce ruszać nagle patrzę świeci się kontrolka otwartych drzwi chociaż wszystko zamknięte , wysiadam patrze bagażnik otworzony, nie całkowicie ale tak jakby był po jednym naciśnieciu przycisku. Domknąłem go i pojechałem. Parę minut zorientowałem się że coś jest nie tak bo chciałem go dla sprawdzenia otworzyć jeszcze raz i zamknąć. Przyciski do otwierania są twarde i w ogóle nie reagują na naciśnięcie natomiast po naciśnieciu przycisku unlock bagażnik otwiera się (nie całkowicie- na raz) i tak za każdym razem. Co mogło się stać? rozprogramował się pilot? jak to naprawić aby było '' po staremu '' ? Proszę o pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 Piszesz przyciski są twarde, czy wogóle nie da się ich wcisnąć...? Jeśli nie ma wyraźnego wciśnięcia przycisku na pilocie to rozebrał bym pilota i sprawdził czy przycisków-mikroprzycisków szlak nie trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatherJoe93 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Okazało się ,że od wilgoci padła krańcówka klapy bagażnika - żeby się do niej dostać niestety muszę opuścić lub ściągnąć cały tylni zderzak. Miał ktoś podobny problem? dostane gdzieś taką krańcówkę czy cały ten element otwierania bagażnika do Zetki? bo szukam po necie i nic nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipm87 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Okazało się ,że od wilgoci padła krańcówka klapy bagażnika - żeby się do niej dostać niestety muszę opuścić lub ściągnąć cały tylni zderzak. Miał ktoś podobny problem? dostane gdzieś taką krańcówkę czy cały ten element otwierania bagażnika do Zetki? bo szukam po necie i nic nie ma O to Ci chodzi? http://allegro.pl/nissan-350z-podswietlenie-tablicy-wersja-europa-i5992395772.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Gdy u mnie padł pilot od klapy i nie działało światełko w bagażniku okazało się że kabelki się połamały w miejscu połączenia klapy i korpusu samochodu ( w tej elastycznej gumowej czarnej koszulce) w infiniti zrobili to za długie i za sztywne każdemu te kabelki padały ja to ładnie poskracałem polutowałem wsadziłem w koszulki termokurczliwe, jeszcze skróciłem to czarne i uszczelniłem taśmą samo wulkanizująca wygląda i sprawuje się idealnie) moze u Ciebie też cos takiego miało miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatherJoe93 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Gdy u mnie padł pilot od klapy i nie działało światełko w bagażniku okazało się że kabelki się połamały w miejscu połączenia klapy i korpusu samochodu ( w tej elastycznej gumowej czarnej koszulce) w infiniti zrobili to za długie i za sztywne każdemu te kabelki padały ja to ładnie poskracałem polutowałem wsadziłem w koszulki termokurczliwe, jeszcze skróciłem to czarne i uszczelniłem taśmą samo wulkanizująca wygląda i sprawuje się idealnie) moze u Ciebie też cos takiego miało miejsce? Nie mam pilota z opcją otworzenia bagażnika i światło działa ale sprawdzę też tamten kabel bo zauważyłem że on jest w takim miejscu że jak deszcz np spływa z dachu to centralnie na niego O to Ci chodzi? http://allegro.pl/nissan-350z-podswietlenie-tablicy-wersja-europa-i5992395772.html To jest cały panel , chodzi mi o ten środkowy element. Łudziłem się ,że gdzieś go dorwę osobno bo to w '' nim '' jest właśnie ta krańcówka która odpowiada za otwieranie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.