Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sonda lambda-wszystko ok?

sam77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Proszę mi powiedzieć ile powinno być sond lambda w p12 1.8.Znalazłem gdzieś na forum info , że są 4 (2 przez katalizatorem i 2 za katalizatorem).W moim aucie są jednak tylko 2, jedna przed kat i druga za(około 50 cm od kata na rurze od góry).Przeglądałem na allegro aukcje i widziałem taki sam typ katalizatora jak u mnie "jednokomorowy" który jest dedykowany dla tego modelu, podobna sytuacja z zdjęciami silnika jakie znalazlem widać na nich 2 lub jedną sondę od góry.Czy możliwe jest aby w tym modelu były różne katalizatory (podwójny lub pojedynczy) które maja w sumie 2 lub 4 sondy?

tam były ,montowane dwa rodzaje silników, z 2 i 4 sondami 

Dino, dzięki za szybką i konkretną odpowiedzieć, nigdzie w necie nie znalazlem takiego info.Już myślałem, że z moim autem jest coś nie tak albo,że jestem ślepy.

U mnie jest (jak to się jeden mechanik wypowiedział) "okular" - byłem u specjalisty bo podobno wg serwisu mam kat. do wymiany i chciałem to zrobić. Okazało się, że specjaliści nie podejmą się, bo "okular" jest żeliwny i nie da się go zespawać, a oni wymieniają tylko wkład. Sondy są 4 w tym typie. W dziale o czujnikach zdaje się, że umieściłem zdjęcia tych czujników. Pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...