erykk Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Siemka, czy ktoś tutaj miał może doświadczenie w elektrycznych wózkach widłowych. Chodzi mi tutaj zarówno o wózki Nissan jak i innych producentów. Do pracy na hali, a więc nie mogą generować spalin. Na co zwrócić uwagę przy ich wyborze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Między innymi na koła, piszesz że na hali ale będą wyjeżdżamy czasem na dwór np. na nie równą nawierzchnie jeżeli tak to odpuścił bym sobie koła lane przez które bardzo telepie na takiej nawierzchni a co za tym idzie ładunkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ben3 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Trzeba zwracać uwagę na takie rzeczy jak to czy ma klatkę ochronną - czyli gdyby coś się na ciebie przewróciło, to żeby nie przygniotło. Ważna jest precyzja, czułość, udźwig, manewrowość. No i to, aby nie trzeba było zbyt często ładować. Nissany są okey, dobre są też Still-e. Pisze o tym bo miałem okazję na nich pracować trochę. Tu masz wózki z napędem elektrycznym jak coś: http://www.still.pl/elektryczne-wozki-widlowe.0.0.html - ich specyfikacja techniczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
massay Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 W mojej dawnej pracy na halach jeździły przeważnie Hystery i Jungheinrich, ale na gaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camello Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Oczywiście też ładowność aby spełniły twoje wymagania ladunkowe. Pewnie najważniejsza kwestia jaka Cię interesuje też to akumulatory, pojemność wytrzymałość i dobra marka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.