Gość macias-1981 Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Prosze o fachową poradę, czy moge to zrobić sam czy lecieć na komputer??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 20 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2005 Komputer od ABS-u resetuje sie sam po kazdym wylaczeniu i ponownym wlaczeniu stacyjki. Bynajmniej u mnie jak zapalila sie kontrolka i nie chciala zgasnac-czyli komputer mial blad, to wylaczylem silnik i odpalilem ponownie i kontrolka sie juz nie palila. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Robi S. Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 Witam Ja kasowałem w taki sposób,że podczas wolnej jazdy około 20km/h wyłączyłem stacyjke i po chwili załączyłem stacyjke.Błąd wykasoiwało. Pozdr Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 U mnie to nie pomaga...Musze chyba pojechac na kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 21 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2005 u mnie to dziala i dzialalo - tzn kasowanie podczas jazdy i to nawet szybciej niz 20, bo nawet czasem kasowalem przy 120 ) ale jak w koncu mialem jakis powazniejszy blad (brak styku) to juz sie swiecilo caly czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Czy ktoś się zna na absie w końcu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 22 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2005 Macias napisz dokladnie jakie masz objawy. Kontrolka swieci caly czas czy tylko w jakis przypadkach (np. jak skrecisz w lewo lub cos podobnego)????? Jak Ci sie swieci caly czas, to posprawdzaj wszystkie wtyczki od ABS-u (rozalacz i polacz ponownie). Przyczyn palacej sie kontrolki moze byc wiele. Np. Uszkodzony czujnik, uszkodzony kabel przy czujniku, uszkodzony lub zabrudzony pierscien na piascie koła. Trzeba wszystko dokladnie obejrzec zanim sie udasz do mechanikow, a oni za 5 minut roboty zedra z Ciebie powyzej 100 złotych. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 mi sie tez zapala lampka od ABS i to najczesciej w momencie mocniejszego skretu kierownica, nieraz sie w ogole nie swieci... no i nie wiem od czego zaczac szukajac przyczyny. jak sobie skasuje podczas jazdy to jest na jakis czas spokoj a potem znowu sie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Morozik Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Miałem taką samą sytuację jak kolega, byłem w serwisie na kompie i wyszło że mam czujnik padnięty. Dowiedziałem się że za 800 jest to do zrobienia u nich w serwisie.Szkoda kasy bo znalazłem hurtownie Bosha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 mi wlasnie mechanik powiedzial ze to moze byc kabelek przy kole, bo sie napina podczas skrecania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaano Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 czujnik moglby sie zepsuc ponoc przy mocniejszym uderzeniu, najpierw sprawdzalbym kable, ktos juz gdzies pisal ze sa dosyc kruche - aluminium i trudno je laczyc z miedzianymi, ale sie da bo mi wymienili kawalek i bylo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość macias-1981 Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 Macias napisz dokladnie jakie masz objawy. Kontrolka swieci caly czas czy tylko w jakis przypadkach (np. jak skrecisz w lewo lub cos podobnego)?????Jak Ci sie swieci caly czas, to posprawdzaj wszystkie wtyczki od ABS-u (rozalacz i polacz ponownie). Przyczyn palacej sie kontrolki moze byc wiele. Np. Uszkodzony czujnik, uszkodzony kabel przy czujniku, uszkodzony lub zabrudzony pierscien na piascie koła. Trzeba wszystko dokladnie obejrzec zanim sie udasz do mechanikow, a oni za 5 minut roboty zedra z Ciebie powyzej 100 złotych. POZDRAWIAM..... Dżodżo gdy włączam samochód to jest ok, nie świeci. Ruszam i po przekroczeniu 15 km/h się zapala lampka...i tyle... nie musze skręcać, tylko przekraczam 15 km/h i się swieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 25 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2005 ABS dziala podobno dopiero od predkosci 20km/h wiec u Ciebie te 15km/h to moze byc ze dopiero zalacza sie ABS. Sprawdz pierscienie na piastach. Moze miedzy zabki jakis kamyczek sie dostał i siedzi sobie i powoduje blad komputera. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi