badurix Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Witam! Jestem nowy, więc jeśli to zły dział to przepraszam. Mam Almerę 1.8 16V 2001r. silnik wersji Japońskiej. Problem polega na tym że na zimnym silniku gdy jadę do pracy zawsze w tym samym miejscu zaczyna mi dławić auto szarpie nim itd. czasem się wkręci na obroty ale zaraz znów go zmuli. Przełączy się na gaz i jest wszystko w porządku. Dzieje się tak tylko na benzynie. Zaraz po odpaleniu chodzi elegancko pełny zakres obrotów i nic do pewnego momentu. Przyszło mi na myśl, że to ssanie czyli jakiś błąd z czujnika temperatury ale jeden jest przy termostacie jedno pinowy a drugi jest dwu pinowy ale gdzie bo nie umiem go zlokalizować? Chyba że źle myślę to mnie poprawcie może ktoś już miał taki problem ? Dzięki i pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
switch Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Po rozgrzaniu problem znika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badurix Opublikowano 25 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Nie tylko przez jakieś 500m chodzi dobrze a potem już pojawia się ten problem. Zawsze gdy dojadę na główna drogę rano zawsze w tym samym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 26 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2016 może tam jest też trójkąt bermudzki na tej drodze w tym miejscu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriejek Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zacznij od sprawdzenia pompy paliwa + sprawdź jeżeli możesz czy masz jakiś syf w zbiorniku. Kiedyś w F.Punto miałem taki defekt, że lekko przetarł się wąż od wlewu do zbiornika i nawaliło mi tam wody przez co auto strasznie szarpało. Dodatkowo z takich rzeczy na szybko i samemu to możesz przeczyścić lekko przepływomierz powietrza i zdejmij obejmę przed przepustnicą i zobacz czy nie ma nalotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.