Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z radiem

Panzers17

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam problem z fabrycznym radiem. Strasznie cicho działa, żeby normalnie słuchać muszę mieć na je na maksa ustawione.Tak jakby funkcja wiadomości dla kierowców ciągle była włączona, choć próbowałem ją wyłączyć i zmieniać głośność komunikatów. Natomiast na CD działa normalnie. Podczas słuchania radia co jakiś czas skacze mu głośność taka jak powinna być. Resetowałem radio odłączając akumulator i zmieniłem antenę ale nic nie pomogło. Macie jakieś pomysły ?

Jeśli wcześniej działało tak jak powinno to znaczy iż, najprawdopodobniej, końcówka mocy siadła.

Znaczy samochód nie dawno został co kupiony, i poprzedni właściciel powiedział że on nie słuchał radia ( i on nie wiem czy ciągle tak radio działało czy wcześniej normalnie ) tylko słuchał muzyki z płyt.Wiec ja z tym problemem borykam się od kupna jego. 

Skoro czasami słychać dobrze to może zimny lut na głowicy..??? To taka puszka (mała) metalowa wewnątrz radyjka do której wchodzi wtyk antenowy.

Pisząc o antenie miałem na myśli przewód i jego końcówkę wchodzącą do radia.

Jeżeli z płyt słychać dobrze to końcówka mocy jest w porządku. U mnie kabel od anteny wchodzi do wzmacniacza pod siedzeniem kierowcy i zdarza się , że przewód antenowy urywa się w tym miejscu - jest tam wtyk kątowy.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...