Gramek Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Pytanie brzmi czy ktos moze ma wiedze czy silniczek od maximy podejdzie do skszyni od terrano wersja 3.0 V6 oczywiscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Da się: - dodatkowo blok był wiercony, - osprzęt i kolektory z jednej strony, - miska chyba była odwrotnie, - filtr oleju masakra, obok miski w dół w wersji DE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Bedzie ciasno ale warto dla tych prawie 200KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 200HP to raczej DE czyli każda głowica na podwójnym wałku, masa +100kg lub więcej. Przeróbka zawiasu - filtr w dół, nie minie się z zawiasem - praktyka pokaże. Dojdzie motanie wiskozy, może sama wymiany pompy. Wymiana kół na wielorowkowe lub na zwykły pasek, co tam podejdzie. Przy większych mocach VG30, powyżej jakichś 150-160 koni, wzdłużnie nie było skrzyń Nissana/Jatco tylko T5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Myśle VQ3.0 DE z maximy A32 lub 33. jeżeli chodzi o motanie to nie ma problemu lubie wyzwania;-) jak juz zakupie dawce otworze calego turala jak to zrobic;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 nie łatwiej wstawić turbo z maximy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Niekoniecznie silnik musi to wytrzymać, mogą być za słabe korby albo coś innego. Chyba, że wszystko jest takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 podobno takie same, może nawet i kolektor z turbo by pod pasował ale to są tylko moje teorie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Jak takoe same to nic nie mówiłem Kwestia tylko sterowania turbiną, ale i to można przełożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Panowie teren nie lubi turbin zwlaszcza jego wodna czesc wiec po co ryzykowac;-) przerabialem temat podwojnego doladowania od nissana 300ZX Z32 i byla piz.... ale kosztownie ;-) czlowiek uczy sie na bladach;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 ... A nie byłbyś zainteresowany czymś takim ? Toyota LC, Tundra, Sequoia, Lexus ... silnik V8 2UZ ...4,7 benzyna, 280HP ten silnik jest kompletny i podobno sprawny ... oprócz tego drugi ... V8 2 UR ... 5,7 benzyna, 380HP ten niestety nie jest sprawny oba mogę mieć za śmieszny pieniądz ... Zakula zna szczegóły i tak je miałem wziąć i na stoliki przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gramek Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 ... A nie byłbyś zainteresowany czymś takim ? 001.JPG 003.JPG Toyota LC, Tundra, Sequoia, Lexus ... silnik V8 2UZ ...4,7 benzyna, 280HP ten silnik jest kompletny i podobno sprawny ... oprócz tego drugi ... V8 2 UR ... 5,7 benzyna, 380HP ten niestety nie jest sprawny oba mogę mieć za śmieszny pieniądz ... Zakula zna szczegóły i tak je miałem wziąć i na stoliki przerobić. Dzieki Kolego raczej mi to nie wejdzie do komory w terrano i tu pewnie z kompatybilnoscia z skrzynia z tyranca byloby cieżko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojnar15 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam. Przepraszam ma ktoś z kolegów znajomego, który ma na sprzedaż głowicę do terrano II 3.0 Di 2002 rok. Pilnie potrzebuję bo moja pękła w 3 miejscach. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość matis_uaz Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Witam. Przepraszam ma ktoś z kolegów znajomego, który ma na sprzedaż głowicę do terrano II 3.0 Di 2002 rok. Pilnie potrzebuję bo moja pękła w 3 miejscach. Proszę o pomoc http://olx.pl/oferta/glowica-silnik-nissan-patrol-y61-3-0di-zd30-opel-renaul-mascot-3-0-CID5-IDdHaTn.html#4888873dba Znalazłem to ogłoszenie w necie , to nie moje części!!! Po za tym ludzie za dużo żądają za te "tajle" ,"goła" głowica prawie 4000zł cały silnik 5500zł no ludzie!!! litości!!!.... Wracając do tematu swapa niezły temat kolego Gramek, trzymam kciuki żebyś dokończył mody i uchylił co nieco rąbka tajemnicy jakże zacnego projektu !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi