smutekh Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 Ostatnio zaobserwowałem coś dziwnego.Auto ma gaz mieszalnikowy i na "śrubkę".Na gazie silnik pracuje w całym zakresie obrotów natomiast na benzynie powyżej 3000 obr. szarpie i nie chce jechać.Na luzie i na postoju przy tych samych obrotach zachowuje się jak przy odcięciu zapłonu.Nie wkręci się powyżej 3000......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 moze pompa paliwa jest juz slaba jak czesto jezdzisz na gazie z rezerwa w baku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czifu Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Mam tak samo u siebie, czasem jest ok a czasem takie objawy jak u Ciebie. Pompe paliwa mam nową ale zauwarzyłem, że w dolocie mam zwężkę żeby na gazie było dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smutekh Opublikowano 28 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Pompa nowa.Muszę sprawdzić czy nie ma zwężki jak pisze czifu.....i teraz w trakcie pisania przyszło mi do głowy sprawdzić filtr paliwa.Tylko wątpię że to przyczyna filtra bo silnik tak przerywa regularnie jak przy odcięciu zapłonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy__ Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 z filtrem paliwa tez moga byc rozne cyrki bo przechodzilem podobny objaw ale w bmw. robilem tez glowice tzn walek rozrzadu, dzwiginki bo sie powycieraly i objaw tez byl taki ze odcinal przy 4tys ale to tez bmw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.