pawcio Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 A nie masz przycisku na klamce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Mam pytanie o ten kluczyk - czy da się to ustawić w ten sposób, że jak odchodzę z kluczykiem od auta, to samo się zamyka? Czy jednak muszę za każdym razem wcisnąć blokadę na pilocie? Zamyka i otwiera się poprzez naciśnięcie guzika przy klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subaryta Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 OK, wypróbuję. Nie przyglądałem się, czy są guziki przy klamce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 28 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Zamyka i otwiera się za pomocą przycisku przy klamce lub za pomocą pilota przy "kluczyku". Obie opcje działają równocześnie. Z tym, że aby otworzyć przyciskiem przy klamce trzeba mieć przy sobie "kluczyk". Pilot z "kluczyka" działa oczywiście na odległość. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 to żeby jeszcze namieszać ja dodam od siebie że można też zamykać/otwierać guziczkiem który jest obok otwierania klapy bagażnika z tyłu autka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 to żeby jeszcze namieszać ja dodam od siebie że można też zamykać/otwierać guziczkiem który jest obok otwierania klapy bagażnika z tyłu autka Niekoniecznie,wystarczy nacisnąć na przycisk otwierania klapy i też się otworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 29 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Niekoniecznie,wystarczy nacisnąć na przycisk otwierania klapy i też się otworzy. A guziczkiem zamknac Edytowane 29 Września 2016 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Niekoniecznie,wystarczy nacisnąć na przycisk otwierania klapy i też się otworzy. No to otworzysz ale nie zamkniesz ;P Można też napisać że klamka od strony kierowcy i od strony pasażera z przodu też otwierają bez guziczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 U mnie guziczkek otwierania klapy również zamyka auto. Trza umieć pieścić guziczek, to wszystko się da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 I klapy siem otworzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 U mnie guziczkek otwierania klapy również zamyka auto. Trza umieć pieścić guziczek, to wszystko się da. Bo kiedy guziczki są dwa to trzeba wiedzieć który pieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 No właśnie Zającu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 2 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 U mnie aby otworzyć trzeba guziczek na klamce nacisnąć. Samo pociągnięcie klamki nie wystarcza. Poza tym jak odbierałem QQ, to w salonie powiedzieli, że jak masz aktywne selektywne otwieranie (najpierw drzwi kierowcy, potem reszta), to jak naciśniesz przycisk klapy otwiera się klapa, a jak przycisk obok niej to drzwi. Niestety, ale nie sprawdzałem tego, bo nie przepadam za systemami ratalnymi , nawet jak dotyczą otwierania drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Taka ciekawostka: http://www.auto-swiat.pl/eksploatacja/testujemy-system-keylessgo-czyli-jak-latwo-stracic-samochod/98nz81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 też dziś czytałem ...no w sumie racja i podejrzewam że nasze QQ mają te same zabezpieczenia co Renault więc można nimi odjechać ... No a teraz dylemat: schować kluczyk do etui w którym nie będzie działać czy dalej sobie używać i w razie czego (odpukać) to z AC kupić nowy samochód ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Bezkluczykowe jeżdżą już dobre kilkanaście lat, metoda znana, dzisiaj może łatwiejsza bo technika poszła do przodu. Ja tam się nie przejmuję,jeżdżę już 12 lat z taki systemem i nie wyobrażam sobie używać kluczyka. Na pewno na kogoś trafi, zaś inny będzie nosił w etui to mu ukradną w inny sposób, albo sam rozwali na jakimś śliskim zakręcie - w myśl zasady, że jak coś ma się przytrafić - to się przytrafi choćbyśmy mieli w tym dniu z łóżka nie wychodzić i nie kusić losu. Statystycznie to chyba szybciej można zostać kalęką w wyniku jazdy samochodem (wypadek) niż utracić samochód - i jakoś paniki i przesiadki na autobus nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Dobrze ubezpieczyć i spać spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aadm Opublikowano 30 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Dobrze ubezpieczyć i spać spokojnie. Zdecydowanie tak. Kupując, wykupiłem dodatkowo GAP Fakturowy. Mam nadzieje, że mogę spokojnie spać i nie tylko .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m133 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 troszke sie rozczarowalem wczoraj jak odszedlem od samochodu liczac ze samochod sie zamknie i wylaczy zaplon.... nic z tych rzeczy , poprostu umilacz przy otwieraniu i zamykaniu ze nie siegam po kluczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Hehehehe - no muszę powiedzieć, że ciekawe oczekiwania miałeś co do tego systemu. Żaden system tak nie ma. Chyba masz na tyle wyobraźni i potrafisz sobie sam odpowiedzieć co by się stało gdyby to działał wg tego co sobie wymyśliłeś, i np. przy prędkości 180km/h czy nawet takiej zwykłej autostradowej 140km/h - padła bateria w kluczyku, czy sygnał zakłócił telefon komórkowy, co? Umilacz hmmm dla mnie obowiązkowe wyposażenie, to już trzeci samochód i nie wyobrażam sobie szukania kluczyków po kieszeniach czy przez żonę - w torebce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 a czego oczekiwałeś? względy bezpieczeństwa, ale nie Twojego poczytaj zasadę działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 troszke sie rozczarowalem wczoraj jak odszedlem od samochodu liczac ze samochod sie zamknie i wylaczy zaplon.... nic z tych rzeczy , poprostu umilacz przy otwieraniu i zamykaniu ze nie siegam po kluczyki. Ja też mając zastępczy ie mogłem się do tego przyzwyczaić,ale tak jak mówi Karminadel,działanie zgodne z naszą logiką byłoby niebezpieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Niektórzy tego oczekują bo podobno w Lagunie tak jest/było. @m133 zgadza się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Baaaa...w lagunie 2 , to tak super zamykało samo ,że tylko lawety ratowały sytuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Nie przesadzajcie z ta Laguna 2, jezdzilam nia 8 lat okolo i chetnie bym do niej wrocila i tak jak pisal ktos wczesniej, kiedy auto utracilo kontakt z kluczykiem-pilotem (okolo15 m) zamykaly sie wszystkie szyby i drzwi,,,,, J11 poszedl w kierunku archaizmu pod tym wzgledem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi